• Door het koude weer moest er nog maar een keer uitgeweken worden naar het kunstgrasveld. Na de gewonnen derby van vorige week, stond deze week SPV’81 op het programma. Nadat de twee pupillen van de week de Polsbroekse verdediging in de luren hadden gelegd, kon de tiende wedstrijd van dit seizoen van start gaan op sportpark Wierickeweide.

  Het eerste echte gevaar van de wedstrijd kwam na een minuut of 10 bij SPV vandaan. Er werd een hoge bal over de verdediging van WDS heen gegeven en kwam bij de lange spits van SPV terecht. Deze wist de bal onder controle te krijgen en vervolgens een dribbel in te zetten. Hier had verdediger Joost Mourits weinig trek in en haalde de spits met een onbedoelde tackle naar de grond en de scheidsrechter wees naar de stip. De spits ging vervolgens zelf achter de bal staan en stuurde de Driebrugse sluitpost naar de verkeerde hoek. Na deze achterstand kreeg WDS steeds meer de overhand, maar tot echt grote kansen kwam de ploeg van Samir niet. Toch kwam er nog een grote kans in de eerste helft. Een lange bal van achteruit werd doorgekopt en viel achter de laatste linie, Jelle Koenekoop zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan en stiftte de bal het doel in en tekende voor zijn eerste van het seizoen. Helaas voor WDS en Jelle was dit wel zijn eigen doel en zo werd het 0-2 voor SPV. Na deze 0-2 vond SPV het wel prima en bleef vooral achterover hangen, wat resulteerde in veel balbezit en ook veel corners voor WDS. Deze corners werden ook niet echt gevaarlijk en zo gingen de twee ploegen thee drinken met een tussenstand van 0-2.

  In de tweede helft kwam WDS een stuk sterker en scherper uit de kleedkamer dan in de eerste helft. Dit resulteerde meteen in kansen. Zo ook voor Mika Tuithof, die de bal de verre hoek in schoot en zijn inzet op de paal zag belanden. Ook in de tweede helft kreeg WDS veel hoekschoppen mee. Deze corners zorgden voor wat hachelijke momenten in de vijandelijke zestien, maar de bal viel helaas niet goed voor WDS. De thuisploeg bleef het proberen en zag zichzelf dan ook eindelijk beloond worden in de 65e  minuut. Na een goedlopende aanval, kwam de bal voor de voeten van Elwin van der Stigchel, deze twijfelde geen moment en schoot de bal tegen de touwen aan. Met nog een klein half uur te spelen bleef WDS aandringen. Na in het begin van de tweede helft de paal al geraakt te hebben, raakte de mee naar voren gekomen Jos Lodder de lat en zo bleef de 2-2 uit. In minuut 89 was het dan toch eindelijk raak voor WDS. Na de zoveelste weggewerkte corner, slingerde Max van der Laan de bal de zestien in. Deze bal belandde op het hoofd van Mitchell de Koning, mede doordat de keeper van SPV de bal niet goed inschatte, en viel vervolgens binnen; 2-2. Het leek er nu toch echt op alsof de punten verdeeld zouden worden tussen beide partijen, maar SPV kon in de blessuretijd toch de wedstrijd nog naar zich toe trekken. Na een vrije trap kon de spits van SPV de bal vrij inkoppen, deze kon zijn goal vieren met een gele prent na het uittrekken van zijn shirt. Tot slot kon de 2-4 ook nog op het spelformulier geschreven worden. De Driebrugse goalie had s ’ochtends zijn lenzen niet in gedaan en dacht dat de bal al uit was gegaan voor een ingooi. Dit was echter niet aan de orde en de bal werd vervolgens in de richting van een Polsbroekse aanvaller getrapt. Binnen een paar passes lag de bal voor de voeten van de spits en schoof deze langs keeper Dylan; 2-4.

  Volgende week mogen de mannen van Samir de laatste wedstrijd van 2023 spelen, dan staat Moerkapelle op het programma.

  Pupillen van de Week: Jorrit Stunnenberg, Joël Hogendoorn en Sven de Koning met hun idool Mika Tuithof
  Wedstrijdverslag WDS-SPV

  WDS Man of the Match: Mitchell de Koning

  Wedstrijdverslag WDS-SPV 2