• Na de verloren wedstrijd tegen Zwammerdam trad WDS dit weekend in een ietwat gewijzigde opstelling aan tegen GSV. Vanwege een gezinsuitbreiding in Huize Stalvord mocht Bjorn ook bij WDS een daagje vaderschapsverlof indienen en de wedstrijd tegen GSV aan zich voorbij laten gaan. Elwin van der Stigchel nam zijn plekje in de eerste elf over en was terug te vinden in spits, hierdoor schoof Mathijs de Hoog terug naar het middenveld.

  Opstelling: Bas Boere; Jelle Koenekoop, Jos Lodder, Matthijs Omta, Mike van der Steen; Milan Ruizendaal, Yorick Ruizendaal, Mathijs de Hoog, Eric Cromwijk; Elwin van der Stigchel, Jaco de Hoog.
  Wissels: Dylan Griffioen, Rick van der Laan, Thomas Hagoort en Max van der Laan.

  Dat beide ploegen op zoek waren naar de eerste overwinning van het seizoen was goed zichtbaar op het veld, beide ploegen gingen in de aanval en gingen de duels niet uit de weg. Wat zorgde voor een spektakel voor het publiek op het goed gevulde sportpark Wierickeweide. GSV was de eerste die een kans wist te verzilveren, de Goudse buitenspeler werd diep gestuurd en ronde de aanval knap af. Ook WDS wist grote kansen te creƫren, hoewel de gelijkmaker in eerste instant werd afgekeurd was het een krappe 5 minuten later toch raak. Eric Cromwijk wist een rebound af te ronden in het dak van het doel. Aan alles in de wedstrijd merkte je dat er voor beide teams druk op stond om te winnen.

  Na de thee was het even rustig qua doelpunten, totdat de ingevallen spits van GSV rond de 70ste minuut een voorzet subliem binnenkopte. De Driebruggenaren kregen steeds beter in de gaten dat de doelman van GSV niet zijn beste dag had, met als resultaat dat Mike van der Steen een vrije trap van grote afstand binnen kon schieten. WDS kwam terug in de wedstrijd en rook kansen om er met de winst vandoor te gaan. Desalniettemin kwam GSV voor de derde keer in de wedstrijd op voorsprong. Een verrassend schot uit de derde lijn viel binnen en GSV leek er dan toch met de winst vandoor te gaan.

  Om het spektakelstuk af te maken kwam WDS een krappe 10 minuten voor tijd met de derde gelijkmaker. Een hoge pass van Milan Ruizendaal ging richting doel en leek gemakkelijk te worden gevangen door de keeper, maar die had er toch veel moeite mee waardoor de bal plots in het doel belande. Na de gelijkmaker kregen beide teams nog levensgrote kansen om er met de winst vandoor te gaan, waren het niet dat de keepers van GSV en WDS hun ploeg nog in leven hielden. Het spektakelstuk eindigde nog met een rode kaart voor Errol Vleggeert van GSV, die de benen van Mike van der Steen onder zijn lichaam vandaan schopte. De punten werden verdeeld en zowel WDS als GSV wacht nog steeds op hun eerste overwinning dit seizoen.

   

  Wedstrijdverslag: WDS - GSV

  De pupil van de week (links) met Mathijs de Hoog (rechts)

  Wedstrijdverslag: WDS - GSV 1

  Man of the Match Matthijs Omta