• Zaterdag speelde WDS de thuiswedstrijd tegen de nummer 1 op de ranglijst, Bolnes. Voetbalrotterdam was aanwezig en schreef onderstaand wedstrijdverslag.

    Een spannend affiche in de vijfde klasse B waarbij de nummer 1 SV Bolnes afreisde naar de nummer 2 WDS. Een duel waarbij de afstand van 7 punten op de ranglijst vooraf beloofde dat het een cruciale wedstrijd zou worden in de race om het kampioenschap. Trainer Mark van Zanten kampte met wat personele problemen, waardoor hij genoodzaakt was om te schuiven in zijn basisopstelling. Onder leiding van scheidsrechter Enne Vermeulen trapte de thuisploeg om half drie af voor het begin van de wedstrijd.

    Vanaf de aftrap zette WDS hoge druk op SV Bolnes, waardoor de bezoekers vastgezet werden op eigen helft. Het spelbeeld werd overheerst door lange ballen en een strijd op het middenveld, met weinig vloeiend voetbal tot gevolg. De eerste kans van de wedstrijd viel te noteren voor Bolnes, waarbij Tom Dijksman stuitte op WDS-doelman Tim van den Heuvel. Ondanks deze vroege kans voor Bolnes, nam WDS al snel het heft in handen. Het overwicht van WDS resulteerde uiteindelijk in een doelpunt door Eric Cromwijk, die een geslaagde counter wist af te ronden. Zowel Bolnes als WDS kregen in deze eerste helft mogelijkheden om te scoren, maar met een 1-0 stand in het voordeel van de thuisploeg zochten beide teams de kleedkamer op.

    Met een flinke tegenwind probeerde Bolnes het tij te keren door opportunistischer te spelen. Toch was het opnieuw WDS dat tot scoren wist te komen. Eric Cromijk kopte een vrije trap van Mika Tuithof binnen en verdubbelde daarmee de voorsprong. Ondanks pogingen van Bolnes om terug in de wedstrijd te komen, bleef het spel aan hun kant slordig, waardoor ze deze middag eigenlijk nooit aanspraak konden maken op meer. Verdediger Mike Navajas-Sanchez van Bolnes onderscheidde zich nog met enkele cruciale verdedigende ingrepen, waardoor hij een grotere nederlaag wist te voorkomen.

    Met dit verlies wordt het gat tussen WDS en Bolnes verkleint naar vier punten en wachten er voor Bolnes nog vier spannende wedstrijden, waarbij bij de eerste ‘finale’ Moordrecht op bezoek komt.

    Zaterdag gaat WDS op bezoek bij Gouderak waar om 14:30 wordt afgetrapt.