• Wedstrijdverslag WDS 2 - Siveo 2

28 mrt 2022
  • Na een vrij weekend nam WDS 2 het afgelopen zaterdag op tegen Siveo 2. De heenwedstrijd werd nog verloren door WDS, wat voor extra motivatie zorgde om ditmaal wel de 3 punten te pakken. Ten opzichte van Jodan Boys thuis was de opstelling weer flink veranderd. Bas begon op doel met voor zich Lukas, Rick, Martijn en Max. Job, Milan en Sven begonnen op het middenveld en de voorhoede bestond uit Mike, Tom en Jaco. Verder was er een goed gevulde bank die bestond uit Luke, Jeffrey, Elian, Stijn en Stuc.

Op een zonovergoten Wierickeweide begon de wedstrijd voor beide teams wat rommelig. Na 10 minuten rommelen pakte WDS het initiatief en was het een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Siveo gekomen. Toch was het Siveo die na 18 minuten de eerste goal wist te maken. Een counter werd perfect uitgespeeld door de gasten uit Zegveld wat zorgde dat WDS tegen een achterstand aankeek. Hierna bleef WDS de betere partij en kreeg het grote kansen op de gelijkmaker met Mike, Sven en Jaco. Helaas gingen al hun pogingen niet tegen de touwen. Net voor rust kreeg WDS de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen na een ongelukkige handsbal van Siveo in de eigen 16. Tom faalde niet vanaf elf meter en zo ging WDS met een 1-1 gelijke stand aan de thee.

Na rust was het al snel Siveo die weer op voorsprong kwam. Ondanks de woorden in de rust om scherp de kleedkamer uit te komen, mistte WDS deze scherpte even en viel de bal uiteindelijk via Max in het WDS doel. Na deze goal moest WDS wederom op jacht naar de gelijkmaker en weer kreeg WDS een aantal kansen op een goal, maar voor open doel werd gemist door Tom en ook Jaco was ongelukkig in de afronding. In de 83e minuut was het dan toch raak. Een ietwat makkelijk gegeven penalty werd door Tom binnengewerkt en WDS kon vervolgens de jacht openen op de winnende goal. Deze viel in de 90e minuut toen de bal voor de voeten van invaller Jeffrey viel en deze met een bekeken schot de bal achter de keeper legde.
    Hierdoor won WDS de wedstrijd op het nippertje en kon het weer drie punten bijschrijven. Volgende week speelt WDS 2 een uitwedstrijd tegen TAVV 2.