• Wedstrijdverslag WDS 2 - Cabauw 2

    25 apr 2022
  •  

     

     

     

     

    Na een vrij weekend ontving WDS 2 zaterdag Cabauw 2. Ten opzichte van de wedstrijd tegen CVC waren er een paar wijzigingen in de basiself. Lukas en Jeffrey keerde weer terug na een blessure en Steven mocht het weer eens bij WDS 2 laten zien. Ook was keeper Bas Boere afwezig  waardoor Ruben Hielkema uit de JO18 voor de 2e keer dit seizoen het doel verdedigde. Dit alles leverde de volgende basisopstelling op: Ruben Hielkema stond op doel en zag voor hem Lukas, Rick, Stijn en Elian. Op het middenveld waren Mike, Milan en Steven te vinden en voorin was er plek voor Stuc, Jeffrey en Jaco. De bank werd verwarmd door Tom, Job, Robbin en Luke.

    WDS had een goed begin van de wedstrijd en wist al snel voor wat gevaar te zorgen. Echt grote kansen bleven uit, totdat een Cabauw speler de bal ongelukkig op zijn arm kreeg. Voor scheidsrechter Hans Steenbergen genoeg aanleiding om de bal op de stip te leggen en voor WDS een mooie kans om op voorsprong te komen. Dit buitenkansje werd benut door Stuc die de bal via de keeper in het doel zag verdwijnen.
    Zoals wel vaker kon WDS niet lang genieten van de voorsprong. Nadat de bal niet lekker kon worden weggewerkt zorgde een tweetal instapmomenten ervoor dat Cabauw 1 op 1 met Ruben stond. De bal werd hoog en hard tegen de touwen gewerkt en daardoor stond het weer gelijk op Wierickeweide. Hierna kreeg WDS het moeilijker met de tegenstander en leek het zelfs op achterstand te komen. Gelukkig stond Ruben paraat en wist die de bal uit zijn doel te houden en kon WDS met een 1-1 gelijke stand gaan rusten.

    Na rust moest Stijn zich al snel laten vervangen voor Job en niet veel  later kwamen Tom en Luke binnen de lijnen voor Jeffrey en Lukas. WDS kabbelde een beetje door en kwam niet tot grote kansen. Aan de andere kant werden er wat speldenprikjes uitgedeeld, maar dit leidde, mede dankzij een sterk optreden van Ruben, niet tot een tegengoal. In de 65e minuut kwam WDS weer op voorsprong. Een vrije trap van Steven werd door de keeper nog met moeite gekeerd, maar de rebound van Jaco was wel raak. Een welkome meevaller voor WDS. Hierna ging het allemaal wat makkelijker voor WDS wat rond de 80e minuut resulteerde in de 3-1 nadat Jaco het overzicht behield en Stuc in staat stelde zijn 2e goal te maken. Een paar minuten later stuurde Tom Stuc op avontuur. Hij leek zich in eerste instantie vast te lopen, maar na wat kunst en vliegwerk kreeg Stuc het toch voor elkaar te scoren en zo zijn eerste hattrick in zijn (selectie) carrière te maken.  Het slotakkoord was voor Luke die na wederom een assist van Jaco de 5-1 binnenschoot. Hij leek ook nog voor de 6-1 te zorgen maar koos de verkeerde hoek nadat die op de keeper afging.

    Zo won WDS 2 uiteindelijk vrij gemakkelijk van Cabauw en deed het goede zaken in de strijd om pek 3. Volgende week gaat WDS 2 op bezoek bij NSV.

    Wedstrijdverslag WDS 2 - Cabauw 2 1