• Wedstrijdverslag TAVV 2 - WDS 2

  4 apr 2022
 • Afgelopen zaterdag ging WDS 2 op bezoek bij TAVV 2. De heenwedstrijd werd door WDS verloren waardoor de mannen van Jan Dirk wat goed te maken hadden.
  Ten opzichte van het duel tegen Siveo startte WDS 2 in een ietwat gewijzigde opstelling. Bas begon weer tussen de palen en de verdediging werd dit keer gevormd door Max, Rick, Stijn en Lukas. Het middenveld bestond uit Mike Milan en Steven en in de voorhoede werden Stuc, Jeffrey en Elian opgesteld. Tom, Luke en Jaco namen plaats op de bank.

  Op het kunstgras van TAVV kwam WDS goed voor de dag. Na een aftastend begin van beide teams was het WDS die voetballend een klasse beter voor de dag kwam dan de Blauw Witten. Na een minuut of 10 resulteerde dit ook in de eerste kansen voor WDS. De eerste kans was voor Stuc die na goed klaar leggen van Jeff vuurde opĀ  het doel van TAVV, maar zijn inzet kon gekeerd worden door de doelman. Hierna drong WDS meer aan en kreeg het grotere kansen. Steven kwam na een goede aanval 1 op 1 met de keeper maar ook hij zag zijn inzet gekeerd worden en niet veel later was het Stuc die een voorzet slimmer inschatte dan de tegenstander alleen zijn inzet ging tegen de verkeerde kant van de paal. Hierna waren Steven en Jeffrey nog dichtbij de openingstreffer, maar helaas voor WDS viel het kwartje steeds niet de goede kant op.
  Aan de andere kant had WDS weinig te duchten van de aanval van TAVV, die het voornamelijk moest hebben van lange ballen en de snelheid van de aanvallers. Slechts 2 momenten dreigden gevaarlijk te worden voor WDS, maar dankzij kordaat ingrijpen van de gehele defensie bleef het WDS doel schoon. Dit alles samen maakte dat de brilstand met de rust nog op het scorebord stond.

  Na rust werden Max en Elian vervangen voor Tom en Jaco. Laatsgenoemde begon vol energie aan de tweede helft en was direct betrokken in het spel. Tijdens een loopactie in de diepte werd Jaco gehinderd wat zorgde voor een op het oog natuurlijke reactie van Jaco. De scheidsrechter van dienst zag dit echter anders en meende een slaande beweging te hebben gezien, wat Jaco al na 2 minuten voetbal een (zeer zwaar gestrafte) rode kaart opleverde. Protesten van WDS kant maakte het er niet beter op en zo moest WDS de tweede helft met 10 man voltooien. Wat een pittige uitdaging leek te worden, werd door het tiental van WDS volledig gecompenseerd met wat extra energie. Dit zorgde ervoor dat WDS achterin makkelijk overeind bleef en het zelf de grootste kansen van de wedstrijd kon noteren.

  Net na de rode kaart kreeg Milan de uitgelezen kans op de 1-0 maar hij zag zijn inzet op de bovenkant van de lat eindigen. Niet veel later kreeg Mike een grote kans nadat die doorkwam op links, maar ook hier had de keeper van TAVV een antwoord op. Ook een vrije trap van Steven werd nog net aan gekeerd en Jeffrey leek samen met Stuc op de keeper af te gaan alleen zijn inzet eindigde ongelukkig in de handen van de keeper. Aan de andere kant drong TAVV wat meer aan wat voor wat hachelijke situaties voor het WDS doel zorgde maar dit alles kon door WDS worden opgelost. Hiertussendoor werd een aanslag van de nummer 6 van TAVV op Steven zijn schenen niet als overtreding gezien wat op zijn minst een flinke reprimande waard was geweest. Richting het einde van de wedstrijd begon de vermoeidheid bij WDS meer toe te slaan wat zorgde dat TAVV wat gevaarlijker kon worden. De grootste kans was een kopbal, maar deze werd uiteindelijk ruim naast het doel geplaatst. Hierna floot de scheids af voor het einde van de wedstrijd en zo speelde WDS met 0-0 gelijk tegen TAVV.

  Met een gemengd gevoel keerde WDS terug naar Driebruggen, aangezien een ruime zege voor WDS meer recht deed aan de onderlinge verhoudingen.
  Aan de andere kant hield WDS ook weer eens de nul, wat sinds de thuiswedstrijd tegen VEP niet meer was gelukt.
  Volgende week gaat WDS op bezoek bij CVC, wederom een tegenstander waartegen WDS wat goed te maken heeft. Om 14:30 zal er worden afgetrapt in Reeuwijk.

  WDS 2 Man Of The Match: Stijn Hoogendoorn

  Wedstrijdverslag TAVV 2 - WDS 2 1