• Na enkele mindere wedstrijden moest het nu dan echt gebeuren voor WDS, dat met SPV een tegenstander kende die het ook erg lastig heeft aan de start van de competitie. WDS kwam redelijk sterk uit de startblokken, was meteen de ploeg die het spel wilde maken en ook die het balbezit had. SPV loerde op de omschakeling en het liefst door middel van de lange bal.

  Al in het begin van de wedstrijd komt WDS op achterstand. WDS verdedigt de bal wat rommelig uit en er wordt een cruciaal duel op het middenveld verloren, waarna de SPV'er twee man vrij kan aanspelen op randje 16. Eén van de twee schuift vervolgens de bal heel beheerst in de hoek. Direct na het doelpunt van SPV is er een snel antwoord van WDS. Matthijs de Hoog komt naar binnen en passeert meerdere speler waarna hij de bal, via de binnenkant van de paal, in de bovenhoek schiet.

  Het regende in korte tijd doelpunten, ditmaal andermaal een fout vanuit WDS perspectief. In de eigen opbouw kwam de bal op het middenveld terecht en was het idee om de bal terug te spelen naar de verdedigers, maar pardoes werd de spits van SPV ingespeeld. Deze komt meteen in een één tegen één situatie met Jelle. Mathijs probeert het te herstellen, maar krijgt de spits van SPV niet omver getrokken en ook krijgt de bal niet in bezit. Vervolgens rond de spits van SPV heel beheerst af.

  Nog voor rust weet SPV de voorsprong nog verder uit te breiden. WDS verliest de bal, de spits van SPV speelt de bal veel te ver voor zich uit, maar gaat er wel achteraan. Dylan lijkt de bal weg te schieten, maar mede door een polletje stuitert de bal over zijn voet heen en kan de spits de bal binnen wandelen.

  In de rust grijpt trainer Rob van Gardingen fors in en brengt alle wisselspelers binnen de lijnen. Mika voor Elwin, Yorick voor Milan en Matthijs Omta voor Rick van der Laan.

  WDS probeert de slechte eerste helft van zich af te spelen en heeft weer veel balbezit. Voorin wordt het veld breder gehouden en mede door wat acties en voorzetten van Mika en Matthijs dringt WDS aan. Maar daar is dan toch de deksel op de neus. Zoals bij meerdere tegengoals deze middag was er cruciaal balverlies op de helft van SPV, dit resulteerde in een snelle counter van SPV die door de ingevallen vleugelspeler wordt binnengeschoven. Hij weet Dylan in de verkeer hoek te sturen en de bal rolt tergend langzaam in de andere hoek.

  WDS geeft niet op en blijft voetballen, Mathijs de Hoog krijgt de bal aan de linkerkant van het veld. Staat te roepen dat hij nergens de bal kwijt kan, legt de bal over de verdediging en Eric gaat erachteraan, maakt zich sterk en schiet de bal keurig binnen, 4-2. Het geloof was weer een beetje terug en de druk werd opgevoerd. Veel voorzetten of poging hiertoe, wat meerdere keren hachelijke momenten veroorzaakten of een corner opleverde. Uit een van deze corners kopte Eric raak op aangeven van Mathijs de Hoog, 4-3. Nu was het geloof helemaal terug, ondanks dat de energie wat op leek te raken bij WDS. Doormiddel van voorzetten en lange ballen probeerde WDS wat te forceren, alles of niets! Helaas werd dit niets, weer ongelukkig balverlies en SPV mocht weer counteren. Ditmaal schoot de ingevallen vleugelaanvaller via Bjorn Stalvord de bal in de verre hoek, 5-3.

  Niet veel later volgde het eindsignaal. Ondanks dat WDS vrijwel de hele wedstrijd de betere was, kreeg WDS meerdere malen doelpunten tegen uit counters en persoonlijke fouten. Een slecht resultaat, in een wedstrijd die gewonnen moest worden. Ook liep WDS nog tegen drie gele kaarten aan, voor Jos, Mike en Mika. WDS moet terug naar de basis, de rug rechten en de mouwen opstropen. Aankomende zaterdag staat er weer een flinke klus te wachten, wanneer SCH’44 op bezoek komt op sportpark Wierickeweide.