• Na een gewonnen oefenwedstrijd tegen Bernardus, mochten de mannen onder begeleiding van Samir naar Sportief afreizen. De thuiswedstrijd werd met een 3-1 zege afgesloten en WDS ging voor niks anders dan drie punten.

  Er zou ook een debutant aan de kant van WDS aan de aftrap verschijnen. Jeugdkeeper Ruben mocht namelijk het doel verdedigen, nadat beide selectiekeepers letterlijk zichzelf in aanloop van de wedstrijd blesseerden.

  De wedstrijd begon moeizaam. WDS had het balbezit en Sportief leek dit prima te vinden. Zij hadden zich ingegraven net voor hun eigen 16 en zij hoopten op een uitbraak via de lange bal. WDS had hier, mede door het kotseknotse veld, enorm veel moeite om door de groen-witte muur heen te voetballen. Dit resulteerde in een teleurgesteld publiek en zonder kansen gezien te hebben, werd de eerste helft afgesloten.

  De tweede helft zat vol spektakel en verrassingen. Ruben had nog niet eerder

  De indirecte vrije trap werd snoeihard in de muur geknald en deze inzet werd door de grote biceps van Mitchell naar de achterlijn gedirigeerd.

  Enkele minuten later werd WDS gevaarlijk uit een corner. De bal bleef tussen iedereen liggen in de zestien van Sportief. Elwin kreeg de bal voor zijn linker en probeerde voor het schot te gaan, maar hij zag zijn inzet op de lijn gekeerd worden.

  Weer enkele minuten later werd WDS wederom gevaarlijk. Ivo speelde de bal hoog in op Jaco. De linksback van Sportief leek deze bal weg te spelen, maar miste de bal volledig waardoor Jaco ervandoor was. Jaco gaf de bal hard laag voor en met enig fortuin kwam de bal halfhoog bij de tweede paal terecht, waar, de Driebrugse topscorder van 2024, Joost opdook en de bal binnentikte.

  De voorsprong van WDS kwam nog wel in gevaar. Nadat Milan zijn man even kwijt was en Jos te laat stapte, ging de linksbuiten van Sportief de diepte in. Hij werd bijgehaald door Milan en de aanvaller kapte handig terug. Hij legde de bal breed waar de spits van de thuisploeg een opgelegde kans zou krijgen, zij het niet dat de jeudige Ruben zich hier heldhaftig voor gooide en hiermee de inzet van dichtbij pareerde.

  Het publiek hield zijn hart nog een paar keer vast tijdens een aantal dode spelmomenten Sportief. De driebruggenaren hadden echter getraind op defensieve hoekschoppen en het gevaar werd in de kiem gesmoord.

  WDS gaat de komende twee zaterdagen oefenwedstrijden spelen om uiteindelijk de hekkensluiter van de competitie, v.v Kamerik, te mogen ontvangen op de Wiereckeweide.

   

  Meer foto's zijn te zien via https://www.flickr.com/photos/keesverhaar/albums/72177720314536472/