• WDS mocht zich, na tweemaal verlies geleden te hebben, aantreden tegen Rohda. Met het einde van de competitie in zicht en met de directe degradatiegrens op 2 punten achter WDS, moesten de mannen onder leiding van Rob van Gardingen punten behalen om op zijn minst de nacompetitie wedstrijden te behalen.

De wedstrijd begon rommelig en het duurde ook even totdat WDS de speelstijl van Rohda kon weerleggen. Dit resulteerde aan het begin in een reeks van voorzetten in de zestien van de Driebruggenaren waarvan er weinig op doel eindigde. Na een kwartier kwam een afgeslagen voorzet terug het middenveld in. Een speler van Rohda lobte de bal slim over de WDS defensie en door een miscommunicatie achterin, kwam de spits van de blauw-witten vrij voor de keeper en schilderde met halve omhaal de 1-0 op het scorebord.

Na dit slechte begin kwam de uitploeg beter in de wedstrijd en begon her en der mooie combinaties te spelen. Dit resulteerde tot weinig grote kansen, maar Rohda kwam nog wel tot een grote kans. Na een inworp kon de spits de bal verlengen en had een speler de bal voor het intikken, maar hij ramde de bal vol tegen de lat en werd de 1-0 achterstand ter nauwer nood meegenomen de rust in.

In de tweede helft moest Rick de wedstrijd staken, vanwege zijn welbekende hamstringblessure. Hiervoor kwam Max in het elftal en Max had er zin in en viel prima in. Hij kreeg ook meteen na rust een kans om de 1-1 binnen te schieten, maar helaas slaagde hij hier niet in. Ook werd na een goede aanval Yorick vrijgespeeld voor de keeper, maar laatstgenoemde reageerde adequaat en zat er kort op. Hierdoor schoot Yorick de bal helaas tegen de sluitpost aan.

Het doek viel definitief voor WDS toen de linksbuiten doorbrak. Ze stonden met zijn drieën rond de zestien en speelde de bal simpel heen en weer tot iemand genoeg ruimte had om uit te halen en deze het net trof. Rob besloot nog wel om te wisselen. Jaco, Mika en Tom mochten het tij proberen te keren, maar met weinig succes. Jaco kreeg nog wel de kans om de aansluitingstreffer te maken, na een harde lage voorzet leek Jaco de bal voor het binnen tikken te hebben, maar hij besloot om met buitenkantje rechts af te werken en hierdoor kon hij net niet accuraat genoeg mikken waardoor de bal er niet in ging en eindigde de wedstrijd weer in een verliespartij.

De 2-0 is een terechte uitslag, maar WDS moet zich gaan revancheren om op 9 mei een avondwedstrijd te spelen tegen Stolwijk. Dit is een echte degradatiekraker en WDS zal alles op alles moeten zetten om een goed resultaat uit het vuur te slepen.

Speler van het Jaar
    Seizoen 2022-2023
    Leider klassement Thomas Hagoort
    Stand Speler Minuten wedstrijd Minuten seizoen Gele kaarten Goals Assists Cijfer wedstrijd Seizoensgemiddelde