• Na jaren van afwezigheid stond Rijnstreek – WDS weer eens officieel op het programma. Aangezien het tegenwoordig vaker regent dan dat het droog is, lag het veld er natuurlijk niet fantastisch bij. Uiteindelijk hebben beide ploegen hier last van, WDS ging deze klus proberen te klaren met ex-Rijnstrekers Joost en Jelle in basis.

  Goede start

  WDS schoot goed uit de startblokken en Rijnstreek had eigenlijk geen antwoord op het hoog druk zetten. Dit resulteerde dan ook in een vroege openingstreffer. Op aangeven van Mika punterde Ivo de bal richting het doel, waar Elwin slim wist over te stappen en vervolgens Ivo de 1-0 zag magen (3e minuut). WDS had vervolgens de controle te pakken, mede door het slechte veld was WDS wat ongelukkig met de eindpass en kon het overwicht niet worden omgezet in meer goals. In de 18e minuut kon dan eindelijk de marge worden vergroot, toen Elwin knap raak schoot op aangeven van Mika. Na de 2-0 werd het wat slordiger aan de kant van de Driebruggenaren. Rijnstreek ging steeds meer meedoen aan de wedstrijd en kon het de verdediging van WDS meermaals erg moeilijk maken. Gelukkig was Dylan scherp en hield hij met goede reacties WDS op de been. Aan de andere kant kreeg WDS ook mogelijkheden om verder uit te lopen, echter hield de grensrechter van vlaggen, want dit deed hij meermaals voor buitenspel. Toen een verdediger van Rijnstreek uitgleed en Yorick door een goede loopactie de 3-0 binnenschoot, stak meneer de vlag omhoog. Yorick stond minimaal 3 meter geen buitenspel, echter ging de scheidsrechter mee in de beslissing van zijn assistent. Voor dit moment kreeg Elwin het voor elkaar, met links naast hem, helemaal vrij, Jaco en rechts naast hem, helemaal vrij Mika, de bal twee meter naast te schieten. En dat terwijl zijn specialiteit afmaken is.

  Zwak begin van de 2e helft

  Waar Rijnstreek voor rust al meermaals wat waarschuwingen had gegeven, begon het ook aan de 2e helft wat scherper dan WDS. Door wat domme overtredingen en makkelijk weggegeven corners, kwam Rijnstreek steeds vaker voor de goal van Dylan. Echter was de doelman van WDS niet van plan een bal uit zijn net te vissen, want elke bal werd gepareerd. De 3-0 van WDS viel eigenlijk uit het niets, WDS kreeg een vrije schop op zo’n 25 meter van het doel. Mika besloot deze bal feilloos in de kruising te schieten en liet de keeper kansloos (53e minuut). Na de 3-0 bleef het een erg open wedstrijd, met kleine en grote kansen over en weer. WDS creëerde een hoop, maar bleef ongelukkig in de afronding en vaak werden er verkeerde keuzes gemaakt. Aan de andere kant bleven de aanvallers van Rijnstreek gevaarlijk en mocht WDS na 90 minuten niet klagen dat het de nul had gehouden. Al met al is er één ding wat telt en dat zijn de 3-punten!

  3e helft  

  Ook de 3e helft is gewonnen door WDS. Na afloop had Rijnstreek niet zomaar een zanger geregeld, maar the-one-and-only Hugo Beijeman. Uiteindelijk had WDS een groter aandeel in het aantal aanwezigen, omdat een heleboel jongens gezellig op de fiets waren gekomen. Ook grensrechter Ronny van Beek had het erg naar zijn zin en mocht zelfs een liedje zingen met zijn grootste idool.

  Aanstaande zaterdag treedt WDS om 14:30 thuis aan tegen SPV. Weer een belangrijke wedstrijd als WDS mee wilt blijven doen om de bovenste plekken.