•  

   

   

   

  Zaterdag trad WDS 2 aan tegen Oudewater 3. Ten opzichte van de wedstrijd tegen NSV waren er de nodige wijzigingen te vinden in de opstelling van WDS. Jaco mocht na een optreden bij WDS 1 niet meer met 2 mee, en Rick en Bas moesten WDS 3 ondersteunen in hun kampioensrace. Dit zorgde ervoor dat er met Leen Dompeling een nieuwe doelman onder de lat stond. Voor hem vormde Lukas, Jos, Rick vd Laan en Stijn de defensie. Op het middenveld waren Mike en Milan weer als controleurs te vinden en Tom was de nummer 10 van dienst. Voorin mochten Stuc, Jeffrey en Sven laten zien wat ze in hun mars hadden. De bank werd gevuld door Martijn, Job en Elian.

  WDS 2 schoot uit de startblokken. Al na een minuut was het eerste schot op doel te noteren toen Stuc aanlegde vanaf randje 16. Nog geen minuut later leek WDS op 0-1 te komen nadat een doorgeschoten voorzet van Stijn voor de voeten van Jeffrey viel, maar zijn inzet voor open doel ging langs de verkeerde kant van de paal. Weer even later kwam Sven goed door over de rechterkant en stelde Jeffrey nogmaals in stand om voor open doel te scoren. Helaas voor hem, en voor WDS belandde ook deze inzet niet tegen de touwen en bleef het 0-0. WDS bleef zoeken naar de openingstreffer met een bedrijvige Stuc die een geplaatst schot gekeerd zag worden en een rebound werd geblokt. Ook Tom probeerde het net te vinden, na een goede rush kwam die oog in oog met de keeper te staan, maar zijn schot mistte richting. Gelukkig was het niet veel later wel raak voor Tom. Wederom kwam Sven goed door over de rechterkant en ditmaal bediende die Tom op randje zestien. Met een droge knal in de hoek wist Tom de keeper te verschalken en zo WDS net voor rust op een 0-1 voorsprong te zetten. Aan de andere kant had de WDS defensie het redelijk onder controle en wist Leen met een aantal puike reddingen de nul te houden.

  Na rust kreeg WDS het moeilijker met Oudewater. De controle was weg en wat mogelijkheden van Oudewater gaven de gastheren hoop. Ondanks dat WDS er zelf niet meer helemaal uitkwam kreeg het toch nog wat mogelijkheden. Mike kon 2x van rand zestien afdrukken en Stuc zag een kopbal overgaan. Aan de andere kant kwam WDS goed weg nadat een inschattingsfout in de defensie zorgde dat de bal voor open doel kon worden ingeschoten. Gelukkig ging ook deze inzet niet op doel waardoor WDS de voorsprong behield. Zo'n 10 minuten voor tijd werd het er niet makkelijker op nadat Milan een gele prent gepresenteerd kreeg en WDS met 10 man stand moest houden. Onder leiding van Jos kwam de defensie niet meer in de problemen waardoor WDS uiteindelijk met 0-1 won en 3 belangrijke punten kon bijschrijven in de strijd om plek 3.

  Volgende week is WDS 2 weer een weekend vrij, waarna het op 28 mei de laatste wedstrijd van het seizoen zal spelen tegen ARC 7.