•  

   

   

   

   

  Al een aantal weken kan WDS 2 beschikken over een ruime selectie waarbij Jan Dirk iedere week moeilijke keuzes dient te maken wat betreft de opstelling. Ook met de wedstrijd NSV 2 uit op het programma ging WDS met een luxe aantal van 14 spelers op pad. Opvallend was het ontbreken van onze staf in de personen van leider Gert en vlagger Johan die de vakantie boven het team stelden. Gelukkig waren er twee waardige vervangers gevonden in onze geblesseerde Jesse en ervaren leidsman Hans Steenbergen. De veldbezetting was als volgt; Bas keerde terug op zijn vertrouwde positie tussen de palen en zag voor zich Max, Job, Rick en Lukas de defensie vormen. Daar voor was inmiddels ons vertrouwde M-team Mike en Milan gevestigd en Tom maakte dit middenveld compleet. Voorin bestond de aanval net zoals in de succesvolle wedstrijd tegen Cabauw, uit hattrickheld Stuc, Jeffrey en Jaco. Op de bank was deze week plaats voor Stijn, Robbin en Luke.

  Een gretige warming-up was de voorbode van een doelpuntrijke middag. Waarbij WDS vaak moeite heeft de score te openen, lukte dit ditmaal al na vier minuten. Een voorzet vanaf links gaf Jaco de mogelijkheid te scoren. Zijn inzet werd nog geblokt, maar spits Jeffrey was er als de kippen bij om de bal hard achter de keeper te schieten. Na deze goal lukte het WDS niet helemaal om door te drukken en werd NSV zowaar gevaarlijker. Dit leverde dan ook een 1 op 1 kans op via een bal over de verdediging voor de spits van NSV. Gelukkig kon Bas uitblinken op dit moment en de bal uitstekend keren. Een goede wake-up call voor WDS want na een klein half uur werd Jeffrey de hoek in gestuurd en bereikte via een lage voorzet de opgestormde Tom. Deze bleef koelbloedig en schoof de bal van dichtbij zakelijk tegen de touwen. En zoals het bekende spreekwoord zegt; ‘als er één schaap over de dam is, volgen er meer’ begon de doelpuntenmachine van WDS te lopen. Nog voor de rust werd Stuc in staat gesteld de 0-3 en de 0-4 op het scorebord te zetten. Waarbij de 0-4 toch een klein acrobatisch kunststukje was welke later door vlagger Hans als omhaal zou worden bestempeld. Reden genoeg om hem in de rust te wisselen, beter dan dat ging het uiteraard niet meer worden.

  In de rust bleek rechtsback Lukas het in zijn bol te hebben en stak hij een overtuigend pleidooi af waarom hij, na het hele seizoen hard gewerkt te hebben voor het team, in de tweede helft alle vrijetrappen en penalty’s zou moeten nemen. Dit bleek het startschot voor “Missie Voskuil”. Alle ballen op Lukas en hopen dat hij een keer een zondagsschot tussen de palen zou kunnen krijgen.

  In de tweede helft ging WDS rustig door waar het mee bezig was: Doelpunten maken. Wissels Luke, Stijn en even later Robbin mochten inmiddels ook hun kunsten gaan vertonen. NSV leek deze 2e helft weinig zin meer te hebben en daar werd gulzig gebruik van gemaakt. Tien minuten na rust werd via een mooie aanval van links naar rechts rechtsbuiten Jaco in stelling gebracht. Deze schoot overtuigend via het dak van het doel de 0-5 binnen waardoor het laatste sprankje motivatie bij NSV als sneeuw voor de zon verdween. Dit resulteerde in een speeltuin voor het doel van de gastheren. Jeffrey, Tom (2x) en Jaco scoorden dan ook rustig door tot een score van 0-9. Reden genoeg om “Missie Voskuil” in gang te zetten. Na meerdere malen Lukas naar voren gebruld te hebben kwam dan eindelijk het moment waar we allemaal op hadden gewacht. Lukas nam aan op 25 meter van het doel, passeerde zijn directe tegenstander en haalde uit….. Helaas was de bal een meter of 3 boven het doel gemikt en betekende dit ook direct het einde van de wedstrijd.

  Zo deed WDS goede zaken om de 3e plek wat steviger beet te pakken. Zeker toen bleek dat concurrent TAVV met 8-0 op de broek had gehad van CVC. Op het programma staan slechts nog 2 wedstrijden met over 2 weken de lastige uitwedstrijd tegen FC Oudewater.

  Wedstrijdverslag NSV 2 - WDS 2 1