• De laatste wedstrijd van 2023 werd een uitwedstrijd in het ditmaal regenachtige Moerkapelle. De Driebruggenaren hadden iets recht te zetten, nadat zij vorige een pijnlijke uitglijder maakte over de groen-witte bananenschil die SPV heet. De basis was op een aantal plekken gewijzigd, zo keerde aanvoerder Bjorn terug in het elftal en mocht alleskunner Joost zich dit maal laten gelden op de rechtsbackpositie. Ook Tim mocht zich na enige afwezigheid weer melden in het eerste elftal.

  1e helft
  De wedstrijd begon net als de voorgaande week enorm slordig en WDS had veel moeite om op te bouwen. Dit resulteerde in goede mogelijkheden voor de thuisploeg. Na een foutieve pass vanaf achteruit kwam de aanvaller van Moerkapelle oog in oog te staan met de keeper, maar Tim gaf thuis en kon de situatie redden ten koste van een hoekschop. Deze hoekschop kwam bij de tweede paal waar de spits de bal redelijk vrij kon in koppen.
  De thuisploeg rook bloed en bleef profiteren van de slordigheden van WDS. De blauw-witten hebben diverse kansen gehad, maar het lukte niet om deze kansen te verzilveren. De Driebruggenaren bleven het proberen om op te bouwen en het resulteerde uiteindelijk in een grote mogelijkheid. Ivo werd bereikt rondom de penaltystip van de tegenstand en hij kon in alle vrijheid kon die de bal afwerken, maar hij koos voor een te haastige oplossing en vond hierdoor de vuisten van de sluitpost. Ook Jaco kwam niet veel later tot een goede kans na een dieptebal van Yorick, maar ook hij vond de vuist van de sluitpost.

  2e helft
  Samir besloot een wissel toe te passen in de rust. Jos moest plaatsmaken voor Max en hierbij schoof Mitchell naar het centrum. De tweede helft was nog steeds slordig,  WDS kreeg wel lichtelijk de overhand, maar tot grote kansen leidde het niet.
  Supersub Sven mocht zich weer laten zien vanaf de rechtsbackpositie en dit wierp meteen zijn vruchten af. Na het opstomen van Sven kreeg hij de bal vrij voor zijn gouden rechterbeen. Hij slingerde de bal de zestien in richting de lange Elwin, maar het leek dat de keeper de bal makkelijk kon vangen. Toch bleek de keeper een heet kroketje te hebben en hij loste de bal. Elwin stond op de goede plek en kon de bal weliswaar met zijn ‘slechtere’ rechterbeen binnen tikken.
  Sven had al een assist te pakken en hij wilde graag nog een assist aan zijn totaal toevoegen. Na een lange bal van Moerkapelle dacht Sven het balletje rustig terug te koppen naar Tim, maar de doorgaans kopsterke Sven verslikte zich en kopte de bal enigszins kort terug, maar Tim reageerde adequaat en met het enige risico kon hij zich net op tijd voor de bal werpen om Sven te behoeden van een assist voor de tegenstander.
  WDS kreeg een aantal hoekschoppen en deze waren redelijk dreigend, maar Moerkapelle wist ze elke keer te verdedigen. Rond de 88e minuut leverde het uitverdedigen van de hoekschop vijf keer een nieuwe corner op. Zoals het gezegde luidt: vijf keer is scheepsrecht en met dit in het achterhoofd bracht Jaco de bal voor. In eerste instantie kopte een speler van Moerkapelle de ingebrachte corner weg, maar ‘Mister Clutch’ Yorick Ruizendaal kreeg de bal voor zijn voeten en haalde verwoestend uit en hij gaf de keeper geen kans om de bal te pareren. Hierdoor kon WDS de wedstrijd in de laatste minuten nog uit het vuur slepen.

  Met de drie punten haakt WDS weer aan in de bovenste regionen en gaat het met een goed gevoel de winterstop in. Op zaterdag 3 februari gaat de competitie voor WDS weer van start met een uitwedstrijd tegen Sportief.

  Tijdens de winterstop speelt WDS nog een aantal oefenwedstrijden
  Zaterdag 20 januari - Thuis tegen Jodan Boys O23
  Zaterdag 27 januari - Uit tegen Bernardus
  Zaterdag 10 februari - Thuis tegen Hazerswoudse Boys