• Opstelling : Dylan Griffioen, Jelle Koenekoop, Rick van Vliet, Jos Lodder, Mitchell de Koning, Mike van der Steen, Mathijs de Hoog, Yorick Ruizendaal, Bjorn Stalvord, Eric Cromwijk en William Tichem.

Reserves : Ruben Hielkema, Max van der Laan, Rick van der Laan, Milan Ruizendaal, Jaco de Hoog en Elwin van der Stigchel.

Met een dubbele wedstrijd in het paasweekend, mochten de mannen uit Driebruggen op zaterdag de eerste horde nemen. De wedstrijd tegen GSV was een zes punten wedstrijd en moest gewonnen worden om de directe degradatieplekken verder achter zich te laten. Het was een heerlijk lenteweertje en de zon scheen volop in Gouda.

Na 10 minuten kwam het eerste echte gevaar van de uitploeg uit een corner. Mathijs gaf de bal hoog voor bij de tweede paal waar Bjorn boven zijn tegenstander uit toornde en de bal snoeihard tegen de touwen wist te koppen; 0-1. Een goed begin van WDS en dit bleek al snel nog mooier te worden, want nauwelijks vijf minuten later gaf Yorick een diepe bal over de laatste linie van GSV. De bal leek buiten het bereik te zijn van Mathijs, maar door geklungel van de sluitpost van GSV kon Mathijs de bal meenemen en voor een leeg doel de bal binnen te schuiven en zo kwam WDS al snel op een 0-2 voorsprong.

De Driebruggenaren schoten echt uit de startblokken en konden na het tweede doelpunt de wedstrijd al in het slot gooien. De spelers van GSV waren volledig de kluts kwijt en er ontstonden enorme ruimtes achter de laatste linie. Helaas hadden beide spitsen van WDS het vizier niet helemaal op scherp en lieten het na om de derde treffer te maken. Na een halfuur richtte GSV zich weer enigszins op. Zij drukte de zwart-witten verder naar achter en begonnen kleine kansen te creëren, maar de verdediging van WDS was niet onder de indruk en zij gingen gewoon met een 2-0 stand rusten.

Na de thee bleef GSV aanvallend voetballen, waardoor er nog steeds veel ruimte lag bij achter de Goudse defensie. De eerste kans was voor Eric die een op een met de keeper kwam en afrondde, maar de bal ging via de onderkant van de lat er toch niet in. De inmiddels ingevallen Jaco kwam niet veel later ook een op een met de keeper, maar de keeper behoedde GSV van een grotere achterstand. Dit was echter niet van lange duur. Een paar minuten later brak Mathijs door over de linkerzijde en zag Jaco voor de goal staan en gaf de bal voor. Jaco kon deze bal eenvoudig binnen tikken en de bevrijdende 3-0 maken.

Rond de 65e minuut werd het allemaal nog makkelijker voor WDS. De nummer zeven van GSV maakte een overduidelijke schwalbe in de zestien van WDS. Hiervoor ontving hij geen Oscar, maar wel een tweede gele kaart en mocht hij het veld verlaten.

De Goudenaren gooide na dit incident de handdoek in de ring en ondanks het zonnige weer begon het doelpunten te regenen. De vierde goal komt op naam van Eric die na een lange bal een op een kwam met de keeper en vervolgens met zijn ‘chocoladebeen’ de bal in de verre rechterhoek wist te schuiven, 0-4. Enkele minuten later veroverde Eric de bal in de vijandelijke zestien en legde deze goed opzij waardoor Mathijs kon afronden en de vijfde treffer maakte.

De zesde treffer komt op naam van Jaco. Die na een mooie steekbal van linksback Mitchell een op een op de keeper kwam en hij wist te scoren door de bal op mooie wijze om de keeper heen te krullen. Ook supersub Elwin wist zijn goal mee te prikken. Na een voorzet van Mike leek de bal voor de keeper te zijn, maar de sluitpost liet de bal los en de slim doorgelopen Elwin kon de bal binnen frommelen en hij bepaalde de eindstand van maar liefst 0-7.

Een belangrijke overwinning voor WDS, maar om echt goede zaken te doen dient er vanmiddag tegen Cabauw ook gewonnen te worden.