• Wedstrijdverslag CVC 3 - WDS 2

12 apr 2022
  •

Zaterdag ging WDS 2 op bezoek bij CVC 3. Zowaar bestond de WDS selectie nagenoeg uit dezelfde namen als vorige week. Alleen Lukas en Jeffrey waren niet aanwezig vanwege blessures en werden vervangen door Job en Robbin.
    Dit zorgde ervoor dat WDS in een ietwat gewijzigde opstelling begon aan de wedstrijd. Bas verdedigde weer het doel en ditmaal zag hij Max, Stijn, Rick en Job voor zich. Het middenveld bestond uit Milan, Mike en Elian en voorin waren Stuc, Tom en Jaco te vinden.

WDS begon zeer voortvarend aan de wedstrijd wat al gelijk resulteerde in een doelpunt. Milan pikte de bal rond de middenlijn op en besloot op avontuur te gaan. Dit bleek een uiterst succesvol avontuur nadat die een mannetje of 4 voorbij ging en met links de bal achter de keeper wist te krijgen. Dit gaf de burger moed en WDS ging hierna gelijk opzoek naar een verdubbeling van de voorsprong. De grootste kans hiervoor was voor Stuc die na een geniale bal van Mike oog in oog met de keeper stond maar helaas niet wist af te ronden. Aan de andere kant had WDS weinig te duchten van de tegenstander, maar het zou WDS 2 niet zijn als er toch uit het niets een tegengoal ontstaat. Zo ook tegen CVC. Na makkelijk balverlies werd er niet kordaat opgetreden en werd de rechtsbuiten van CVC weggestuurd. Deze faalde niet en kon zo aantekenen voor de gelijkmaker. Ondanks deze tegenslag bleef WDS zoeken naar de voorsprong en kreeg het via Tom de uitgelezen kans op de voorsprong nadat Stuc hem alleen voor de keeper zette. Zijn lob eindigde echter op de bovenkant van de lat waardoor WDS nog op de voorsprong moest wachten. Deze viel uiteindelijk in de 40e minuut. Een vrije trap van Mike werd keurig binnengekopt door Rick en zo had WDS de voorsprong weer in handen. Dit was alleen van korte duur, gezien in de 41e minuut de gelijkmaker er alweer inlag. 3 man verloren achter elkaar hun duel en via wat rommelwerk belandde de bal achter Bas tegen de touwen. Hierdoor ging WDS met 2-2 aan de thee.

Na rust kwam WDS al snel op achterstand. De keeper van CVC had het talent om de bal met de wind mee tot aan de 16 van WDS te krijgen wat de defensie van WDS in problemen bracht. Dit resulteerde 5 minuten na rust al in een miscommunicatie tussen Rick en Bas en eerstgenoemde kopte de bal terug terwijl Bas juist vooruit ging. Dit foutje kon ook niet meer hersteld worden en zo keek WDS al snel tegen een 3-2 achterstand aan. CVC had hierna geen intentie meer om aan te vallen en parkeerde de bus voor eigen 16. Via lange ballen van de keeper kwam er keer op keer gevaar doordat WDS hier niet goed mee wist om te gaan, maar tot grote kansen leidde dit niet. Door de achterstand ging het bij WDS allemaal wat gehaast, wat de kwaliteit van de aanvallen niet ten goede kwam. Toch viel laat in de wedstrijd de gelijkmaker nog nadat Stuc op randje 16 de bal kreeg en deze knap binnen wist te schieten. Hierna kwam WDS nog bijna op 3-4, een corner werd door Job binnengekopt, maar helaas bracht een CVC speler nog redding op de lijn. Er volgde nog flink wat blessuretijd, maar beide teams kwamen niet meer tot scoren en speelde zo gelijk.

Voor WDS 2 was dit het tweede gelijkspel op rij waaraan gemengde gevoelens werden overgehouden. Volgende week is WDS 2 vrij om daarna op 23 april de competitie weer te hervatten tegen Cabauw.