•

Deze week stond er voor WDS 1 wederom een doordeweekse wedstrijd op het programma. Ditmaal was ASW de gelukkige. Het doordeweekse tijdstip had nogal wat gevolgen voor de selectie van WDS 1. Basiskrachten Ivo Lemkes en Mathijs de Hoog waren hierdoor afwezig. Zij werden vervangen door Joost Mourits en Yorick Ruizendaal. Door het doorschuiven van Joost kwam er een plek in de defensie vrij voor Jos Lodder, verder genoot Steven Verlaan de voorkeur boven Jelle Koenekoop op de rechtsback positie.

Opstelling WDS 1: Dylan Griffioen, Steven Verlaan, Bjorn Stalvord, Jos Lodder, Mitchell de Koning, Joost Mourits, Matthijs Omta, Yorick Ruizendaal, Jaco de Hoog, Eric Cromwijk, Elwin v/d Stigchel

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat WDS de bovenliggende partij was. ASW leek het allemaal wel goed te vinden en liet de bal aan WDS. Dit leidde al snel tot een paar kansjes, maar deze troffen geen doel. In de 18e minuut was het wel raak. Yorick Ruizendaal draaide op het middenveld goed weg bij zijn man en zette hierna met een steekbal Elwin vd Stigchel vrij voor de keeper. 'De Lange' faalde niet en zette WDS zo op een 0-1 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht zo leek het en na de 0-1 ging WDS op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong. Ondanks wat flinke kansen viel deze niet en in de 34e minuut kwam ASW zelfs op gelijke hoogte. In de opbouw werd de bal simpel verspeeld, en met een lange bal stond een aanvaller van ASW plotseling oog in oog met Dylan Griffioen. Met een beheerst schot werkte die de bal langs de Driebrugse sluitpost en zo viel de gelijkmaker. De gelijke stand was echter van korte duur. Nog geen minuut later kwam WDS op een 1-2 voorsprong na een goal van Jaco de Hoog die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Joost Mourits, ook de keeperskunsten van de doelman van ASW werkte niet tegen bij deze goal. Vlak voor rust viel ook nog de 1-3. Wederom stond Yorick Ruizendaal aan de basis van deze goal na een goede individuele actie. Uit zijn voorzet werd nog niet direct gescoord, maar in de rebound stond Joost Mourits klaar om de 1-3 binnen te schieten. Dit was ook de ruststand.

Na rust leek het er niet moeilijker op te worden. De doelman van ASW moest door een interne discussie worden gewisseld en zo stond de rechtsback van de eerste helft op doel. WDS profiteerde hier al snel van nadat een voorzet van Yorick Ruizendaal werd binnengekopt door Elwin vd Stigchel, 1-4. Na de 1-4 drukte WDS niet echt meer door en incasseerde het na een uur spelen nog een tegengoal wat de marge weer op 2 bracht. Ongeveer 10 minuten later was het Jaco de Hoog die op aangeven van Elwin vd Stigchel voor de 2-5 aantekende, waarna ook de nodige wissels werden toegepast. Hierna leek WDS het wel goed te vinden en was het ASW die nog een aantal keer gevaarlijk dichtbij een doelpunt kwam, maar mede door puik keeperswerk van Dylan Griffioen bleef de marge 3. WDS kwam nog met 9 man te staan nadat zowel Joost Mourits als de ingevallen Thomas Hagoort de 90e minuut niet haalde en er niet meer gewisseld kon worden. Na ruim 90 minuten vond ook de leidsman het mooi geweest en floot die af met een 2-5 stand.

Zaterdag is WDS 1 vrij, waarna het op 28 mei een thuiswedstrijd speelt tegen Moordrecht 1.

Speler van het Jaar
    Seizoen 2021-2022
    Leider klassement Yorick Ruizendaal
    Stand Speler Minuten wedstrijd Minuten seizoen Gele kaarten Goals Assists Cijfer wedstrijd Seizoensgemiddelde