• Wedstrijd te lang of lucht te weinig? WDS 3 weet niet te winnen van Voorschoten 5

  10 sep 2018
 • Nadat vorige week geschiedenis geschreven was door de 1e bekerwedstrijd ooit te winnen, was het nu zaak om orde op zaken te stellen. Bij afwezigheid van De Grote waren het De Grijze, Pirlo en El Bosso die de touwtjes in handen hadden. De mannen van 3 werden gelijk in een strak tijdschema gedrukt. 11.30u vertrekken werd niet gehaald en na het omkleden was het direct tijd om de bal te laten rollen. Vanaf het begin was het gelijk helder hoe de rollen verdeeld waren vandaag. Jong tegen oud en hardlopen tegen iets minder hardlopen en iets meer kilo tegen iets minder kilo. Desalniettemin startte de mannen zoals we gewend zijn van ze, balletje laten rollen met soms wat ruzie met het veld. Eerste helft kunnen we kort over zijn: kans een goal. Ramon, Tom en Willem allemaal alleen voor de keeper en hangen. Daarbij moet wel gezegd worden dat Willem voor zijn eigen keeper stond, waardoor het scorebord als ruststand 1-2 noteerde. Na rust een zelfde beeld maar nu kreeg wds veel meer kansen maar lukte het niet om de 1-3 erin te prikken. Toch viel de 1-3. Nadat een zuivere penal niet gegeven werd maar door de VAR gepromoveerd werd tot een vrije trap, schoot Ramon deze vrije trap met een ontiegelijke vaart tegen de touwen. Wds was helemaal in de wolken, maar helaas voor alles wat wds een warm hart toedraagt werd de goal niet goedgekeurd. Reden: de bal ging harder dan 15km per uur en aangezien de wedstrijd in een woonerf gespeeld werd was de scheids genoodzaakt om de bal over te laten nemen met als resultaat een boogbal op de lat. Iets later bij een corner voor wds vond de scheidsrechter dat een omarming bij Albert iets te intiem was en de bal ging alsnog op de stip. En zoals gewend bij wds 3 werd de penal feilloos via de handschoen van de keeper in het netje geschoten. Na deze 1-3 waarin wds het gevoel had dat het allemaal soepeler zou lopen besloot El Bosso om Frans en Erik rust te gunnen. Toen brak een kwartiertje achter de bal aan lopen aan en vielen snel de 2-3 tot 6-3.

  Na de wedstrijd was De Grijze helder in zijn analyse: Erik heeft zijn tanden nog, volgende keer iets eerder vertrekken, slechte wisssels van El Bosso, Roy is een topvlagger, de wedstrijd duurde een kwartier te lang, wat spelers met een paar kilo te veel en wat conditie te weinig.

  De Grote, in het normale leven stenenlegger maar nu aan het bijklussen als een Uber taxi, was blij met de nederlaag. Kan hij in ieder geval weer een paar weekenden voor taxichauffeur spelen.

  Gegroet,
  Wds Drie Supporters