• WDS wint twee keer van Sportief

  27 feb 2019
 • Gisteravond werden de resterende 4 minuten van WDS-Sportief ingehaald en werd er onderling een oefenduel afgewerkt (omdat ze er toch waren) op het kunstgras van Wierickeweide.
  In de eerste 4 minuten kwam WDS niet meer in gevaar en had het in de persoon van Stuc nog een grote kans op de 4-2, maar helaas wist hij oog in oog met de keeper het net niet te vinden. Hierna was de tijd al snel om en had WDS de 2e belangrijke wedstrijd in 8 dagen winnend weten af te sluiten.

  Het laatste fluitsignaal was ook meteen het begin van de oefenwedstrijd. De scheidsrechter van dienst maakte plaats voor de in oranje geklede scheidsrechter Angelo Hogendoorn en vrijwel direct werd er afgetrapt voor het begin van de oefenwedstrijd tussen beide teams. WDS begon goed aan de wedstrijd en wist al snel op voorsprong te komen. Na een goede aanval werd de razendsnelle Luke van der Gun in stelling gebracht en deze schoof de bal beheerst onder de keeper door het doel in. Hierna bleef WDS de betere ploeg en kwam het na wat speldenprikjes ook op 2-0. Stuc wist ditmaal uit een moeilijkere positie wel tot scoren te komen en zo de score te verdubbelen. Aan het eind van de eerste helft kwam Sportief meer in het stuk voor wat ook tot wat gevaar voor het doel van Jan leidde. Zelf lukte het Sportief alleen niet om de bal achter Jan te krijgen, dus besloot Martijn ze maar een handje te helpen door een voorzet beheerst in het eigen doel te werken en de ruststand op 2-1 te zetten. Voor rust oefende WDS ook nog een paar minuten met 10 tegen 11 voetballen, gezien Rick van Vliet zaterdag weer mee mag doen. Eerst ruimde Mark Koorevaar het veld hiervoor en later, na het inbrengen van Luuk Boere, vertoonde Elwinho direct vedettegedrag door het veld af te lopen.

  Na rust werd er maar liefst 5x gewisseld door WDS en mochten Bas Boere en Elian Treur hun officieuze debuut in WDS 1 maken. Door de wissels was het in het begin even wennen voor WDS wat zorgde dat Sportief wat kansen op de gelijkmaker kreeg. Deze bleef mede door goed ingrijpen van de WDS defensie uit en halverwege de tweede helft wist WDS na een aantal mogelijkheden zelf te scoren. Wederom was het Stuc die na een goede bal van Luke de bal beheerst over de keeper wipte en in het doel zag verdwijnen. Sportief zette hier nog een goal tegenover middels een afstandschot waardoor ook in deze wedstrijd de eindstand 3-2 is geworden. Het scheelde echter niet veel of Jelle Koenekoop had hier nog verandering in gebracht met een prachtige vrije trap, maar het mocht helaas niet zo zijn.

  Aanstaande zaterdag gaat het vlaggenschip van WDS op bezoek in Moordrecht om de zegereeks voort te zetten.