• WDS wint burentwist met Nieuwerbrug

  24 sep 2018
 • Wedstrijd:​Rijnstreek 1 – WDS 1​​​​​
  Datum:​​22-sep-2018
  Uitslag:​​0-1

  Selectie en staf WDS (pupil van de week):

  Basisspelers:

  1. Jan Boerefijn
  2. Hans Simon
  3. Jos Lodder ©
  4. Mark Koorevaar
  5. Rick van Vliet
  6. Ivo Lemkes
  7. Tom Wils
  8. Matthijs Omta
  9. Eric Cromwijck
  10. Mark Venhuis
  11. William Tichem

  Wisselspelers:

  12. Jonathan Uittenboogaard
  13. Emiel Griffioen
  14. Miquel van der Zouw

  Staf:

  Trainer/coach: Willem Lok
  Teammanager: Floris Lemkes
  Assistent scheidsrechter: Jan Stouthart

  Scoreverloop en doelpuntenmakers:

  54’0-1 Mark Venhuis

  Wedstrijdverslag:

  De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Alle spelers stonden te popelen om weer te beginnen. WDS is er niet in geslaagd om door te gaan naar de tweede ronde van het bekertoernooi na wisselende resultaten. Het is altijd leuk om na de bekerwedstrijden eindelijk weer voor ‘t ‘echie’ te gaan voetballen.

  In de derby tegen Rijnstreek begon WDS niet erg goed aan de wedstijd. Na een grote kans voor Eric Cromwijck in de eerste minuut was het een tijd lang erg rommelig. In de beginfase kwam Rijnstreek er een paar keer goed door. Dit leverde in eerste instantie geen grote kansen op, maar uit de daaropvolgende vrije trappen en hoekschoppen wist WDS maar net het doel schoon te houden. Aan de andere kant kwam WDS er ook een paar keer goed doorheen. Dit leverde ook een aantal kansen op.

  Na een kwartier spelen ontpopte zich wel het van tevoren verwachte wedstrijdbeeld. WDS had de bal en Rijnstreek zakte in. De ruimtes op het middenveld en voorin waren erg klein. WDS speelde de bal achterin geduldig rond, wachtend op een opening. Wel erg geduldig volgens sommige mensen langs de kant, waar de supporters wel wat meer actie wilden zien. Er was dan ook op het middenveld en voorin weinig beweging. Een aantal keer kwam de bal wel voorin en dit resulteerde in wat mogelijkheden en hoekschoppen. De andere kant op probeerde Rijnstreek vooral met lange ballen WDS nog pijn te doen, maar naarmate de wedstrijd vorderde lukte dat steeds minder goed. Met rust was de stand 0-0.

  De tweede helft kwam WDS een stuk beter voor de dag. De beweging die miste in de eerste helft, was er wel in het begin van de tweede helft. Dit leverde vanaf het eerste fluitsignaal direct al een aantal kansen op. Na een kleine tien minuten in de tweede helft geeft de keeper van Rijnstreek een achterbal simpel weg en liep na één pass William Tichem op doel af. Een verdediger maakt de overtreding en de scheidsrechter fluit voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Met de keeper een beetje achter de muur kon de bal zo rechtdoor de verre hoek in. 0-1.

  Na de 0-1 leek het erop dat WDS zou gaan doordrukken. Rijnstreek ging echter al vrij snel 1 op 1 spelen en daarmee werd de wedstrijd weer erg onrustig. De druk die WDS vlak daarvoor nog kon geven was ineens weer weg. Dit leverde voor Rijnstreek op dat ze WDS wat meer van eigen doel af konden houden, maar het leverde geen kansen voor de thuisploeg op. Wel kregen ze nog twee vrije trappen op een mooie afstand. Aan de andere kant ontstonden nog een aantal kansen voor WDS en werden de diepgaande aanvallers aan de lopende band terecht of onterecht afgevlagd.

  Al met al geen hele goede wedstrijd, maar de eerste drie punten zijn binnen. En dat is lekker uit een belangrijke eerste wedstrijd tegen de buren. Een verdiende overwinning voor WDS, al had de uitslag wel iets groter gekund.

  Volgende week speelt WDS thuis tegen Siveo. Ook Siveo heeft de eerste wedstrijd gewonnen. WDS en Siveo zijn over het algemeen zeer aan elkaar gewaagd en dit heeft een aantal leuke potten opgeleverd in de afgelopen jaren. Het zal volgende week zeker een boeiende wedstrijd worden op de Wierickeweide.