• WDS verliest eerste oefenwedstrijd

  17 aug 2022
 •  

   

   

   

   

  Dinsdagavond stond voor WDS een oefenwedstrijd op het programma. Voor de REBO cup speelde WDS tegen Rohda76 op Sportpark Wierickeweide.

  WDS begon met de volgende 11 namen aan het duel met de Bodegravenaren: Dylan Griffioen, Jelle Koenekoop, Rick van Vliet, Jos Lodder, Joost Mourits, Bjorn Stalvord, Steven Verlaan, Mike van der Steen, Eric Cromwijk, Thomas Hagoort & Elwin van der Stigchel.
  Op de bank was plaats voor Bas Boere, Jaco de Hoog, Max van der Laan, William Tichem, Lukas Voskuil en Luuk Kasius.

  1e helft
  WDS begon in een andere formatie dan normaal en dat was in de beginfase even wennen. De onderlinge afstemming was niet altijd even goed en Rohda wist al snel te profiteren van een schermutseling in de WDS defensie. Na de vroege achterstand kreeg WDS het stukje bij beetje meer onder controle en was het voornamelijk met vlijmscherpe counters gevaarlijk. Elwin van der Stigchel was dichtbij de gelijkmaker, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de sluitpost uit Bodegraven. Later werd een puike voorzet maar rakelings naast gekopt door dezelfde van der Stigchel.

  Aan de andere kant had Rohda ook grote kansen om de voorsprong te vergroten. WDS kreeg niet echt grip op de behendige nummer 10, die daardoor zichzelf en een aantal voorhoedespelers van Rohda in scoringspositie kon brengen. Gelukkig voor WDS ontbrak het bij Rohda nog aan scherpte en wat handelingssnelheid waardoor de achterstand niet groter werd en er met een 0-1 tussenstand thee gedronken kon worden.

  2e helft
  Na rust voerde trainer van Gardingen twee wissels door. Bas Boere verving Dylan Griffioen onder de lat en Jaco de Hoog kwam het veld in voor de moegestreden Thomas Hagoort. Dit zorgde voor een iets andere veldbezetting waardoor onder andere Bjorn Stalvord meer tot zijn recht kwam. In de beginfase van de tweede helft lag het initiatief meer bij WDS en dit resulteerde ook in de gelijkmaker. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Stalvord en na een behendig tikje volleerde hij hem van randje zestien tegen de touwen.

  Niet veel later leek WDS op voorsprong te komen. Eric Cromwijk werd door Bjorn Stalvord voor de keeper gezet en rondde beheerst af. Helaas voor WDS had de grens van Rohda zich voorgenomen om dit seizoen als puntenpakker door te maken en vlagde die voor buitenspel, wat werd overgenomen door de scheidsrechter van dienst. Niet veel later kwam WDS toch weer op achterstand. Een speler van Rohda werd naar de grond gewerkt werd in de 16 meter en de daaropvolgende strafschop was keeper Bas Boere net te machtig.
  Ook de 1-3 viel nog toen de opbouw van achteruit niet helemaal goed liep en de aanvallers van Rohda recht op het doel af konden. Nu was de afronding wat scherper en keek WDS tegen een 1-3 achterstand aan.  WDS kwam zelf nog een aantal keer voor het doel van Rohda, maar kon deze mogelijkheden niet in een doelpunt omzetten. Hierdoor verloor WDS de eerste oefenwedstrijd met 1-3, maar zag het ook een hoop positieve punten om mee verder te gaan.

  Donderdag en zaterdag oefent WDS weer, ditmaal op bezoek bij V.V. Kockengen waar donderdag om 20:00 tegen het 2e en zaterdag om 14:30 tegen het 1e wordt gespeeld.