• WDS vergeet te winnen van Gouderak

  29 sep 2019
 • Tech.staf: Willem (trainer), Jan-Dirk(leider), Leon(verzorger), Jan(vlagger)

  Opstelling: Jan(Lars), Rick, Jos (C), Mark, Mike, Ivo, Mathijs, Jouher(Emiel), Elwin, Miquel(Hans), Stuuc.

  Vandaag begon voor WDS en ook voor Gouderak de competitie, er was veel regen gevallen waardoor het veld moeilijk bespeelbaar was. WDS 2 was daarom ook al afgekeurd. De wedstrijd begon en WDS ging gelijk vol op de aanval en drukte Gouderak ver op eigen helft, kans op kans stapelde op en na een minuut op 20 viel dan ook de terechte voorsprong een corner van Mark ging onder Jos door en werd zo in eigen goal gewerkt door de aanvoerder van Gouderak 1-0! Vervolgens kreeg WDS een vrije trap op een meter op 18 deze werd helaas door goed spelende linksback Mike net over de goal geschoten. WDS bleef het voetballend proberen tegen een knokkend Gouderak, dit leidde tot een heleboel kansen nog in de 1e helft. Eerst kwam er een pegel van Miquel snoeihard tegen de paal en wist Elwin een grote kop kans niet verzilveren. Gouderak kreeg een minuut voor rust nog wel een grote kans uit een corner alleen werd de kopbal van de grote sterke spits goed gepakt door Jan. Zo werd er gerust met een 1-0 voorsprong al had het al 3/4-0 moeten zijn.

  de 2e helft ging WDS verder met waar ze de 1e helft mee waren begonnen en dat was aanvallen. Kans op kans werd niet verzilverd. Een kwartier voor tijd raakte de scheidsrechter die tot dat moment prima floot het even helemaal kwijt eerst gaf hij een speler van Gouderak in deze sportieve wedstrijd onnodig geel en geen minuut later keeper Jan rood terwijl de bal in de 16 tegen zijn hand kwam. Zelfs de spelers van Gouderak keken verbaasd. De vrije trap randje 16 werd naast geschoten. Ondanks dat WDS een mannetje minder had had het nog het betere van het spel. Een vrije trap van Mark werd helaas door aanvoerder Jos op een haar gemist. Gouderak kwam er  7 minuten voor tijd toch nog een keer uit en scoorde uit het niets de 1-1. WDS miste 3 minuten voor tijd nog een levensgrote kans een voorzet van Hans kwam in de voeten van Emiel maar zijn schot werd knap gepareerd door de keeper van Gouderak.

  De eindstand was dus ook teleurstellend 1-1 gezien de hoeveelheid kansen dat WDS gemist heeft, volgende week speelt WDS opnieuw een thuiswedstrijd ditmaal tegen Moerkapelle dat overtuigend met 5-1 won van Stolwijk.