• WDS vecht zich terug na achterstand tegen GSV

14 feb 2022
  • Na bijna 3 maanden zonder officiële competitiewedstrijd mochten de mannen van Rob van Gardingen afgelopen zaterdag weer opdraven tegen het Goudse GSV. De wedstrijd tegen de directe concurrent werd gespeeld op een glad en onvoorspelbaar veld, wat de kwaliteit van het spel niet altijd ten goede deed.

Direct vanaf het begin van de wedstrijd was het zichtbaar dat GSV het initiatief bij WDS wilde leggen. Het balbezit was voor WDS en GSV zakte ver in. Na wat speldenprikjes vanuit Driebrugse zijde was het GSV dat een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de voorsprong te pakken. Max van der Laan beging een overtreding in de eigen zestien meter, de penalty werd vervolgens foutloos benut door de nummer 10 van GSV. Niet veel later raakte Eric Cromwijk geblesseerd en nam Steven Verlaan zijn positie op het middenveld over. Het spelbeeld bleef onveranderd en het bleef WDS dat grotendeels het balbezit had. Richting het einde van de eerste helft profiteerde GSV van balverlies van WDS en stond de aanvaller van GSV binnen 2 passes voor de neus van Dylan Griffioen. Deze kans werd benut en de 2-0 stond op het scorebord.

Na rust wist WDS al gelijk enkele kansen te creëren. Een schot van Mathijs de Hoog en een vrije trap van Steven Verlaan zorgde voor gevaar. In de 63e minuut was het eindelijk raak en verlengde Thomas Hagoort een vrije trap van Mitchell de Koning, waarna de bal over de keeper heen ging en in het doel belandde. Met deze aansluitingstreffer kreeg WDS nog meer hoop, met meer druk op de verdediging van GSV resulteerde dit in meerdere kansen. Om de gelijkmaker te maken moest WDS worden geholpen door de verdediging van de Gouwenaren. Het was Thomas Hagoort die een foute pass onderschepte en de bal vervolgens rustig in de verre schoof. De gelijke stand stond op het (ontbrekende) scorebord. Aan het eind van de wedstrijd werd het nog spannend nadat GSV nog twee vrije trappen op een kansrijke plek kreeg. De verdediging van WDS kon dit gevaar goed verwerken en sleepte na een 2-0 achtergrond toch nog een gelijkspel over de streep.

Speler van het Jaar
    Seizoen 2021-2022
    Leider klassement Mitchell de Koning
    Stand Speler Minuten wedstrijd Minuten seizoen Gele kaarten Goals Assists Cijfer wedstrijd Seizoensgemiddelde