Wissels:

Mathijs, Elwin, William, Dylan (k)

Verslag:

1e Helft

WDS neemt het vandaag op tegen Sportief. 12:45 uur kwamen de heren bij elkaar. Dit keer starten de mannen niet om 14:30 uur, maar om 14:00 uur. Dit in verband met de vroeg intredende duisternis. In de bespreking werd al gezegd dat het vandaag geen makkelijke pot zou worden. Dit was ook te zien op het veld. WDS kwam sterker uit de startblokken dan Sportief. Na 5 minuten kreeg WDS een corner. Sportief verdedigde deze uit, maar net iets buiten het strafschopgebied stond Miguel die de bal kon opvangen, goed kon leggen en net over schoot. WDS bleef druk geven en kwam steeds beter in de wedstrijd. Eric kreeg de bal een paar meter buiten de 16 aangespeeld. Hij schermde de bal goed af, maar werd onderuitgehaald, vrijetrap! Mark kwam naar voren lopen met een missie, maar schoot de bal rakelings naast de paal. Een paar minuten later was het de spits van Sportief die 1-op-1  op Jan af kon gaan, maar de keeper van WDS pakte de bal goed. Na 17 minuten kwam de verdiende 1-0. Tom vond Eric en die schoot de bal goed binnen. 25 minuten later was het Rick v Vliet die het veld moest verlaten. Na alle complimenten die hij deze week gehad heeft van de trainer, zat het nu even niet mee. Hij werd vervangen door Mathijs. Na 45 minuten was het tijd voor thee.

2e Helft

De 2e helft was net 5 minuten bezig en het was Sportief dat een vrije trap kreeg. De bal werd eerst nog geblokt waarna er nog een schot op het doel van Jan gelost werd. Ivo wilde de bal wegkoppen, maar Hans Glans dacht dat hij dat beter kon doen. Dit pakte niet goed uit, want de bal ging via de kale kop van Hans het doel in: 1-1. WDS moest verder na deze knullige tegengoal, maar 3 minuten later was het weer Sportief dat scoorde, waardoor de thuisploeg nu zelfs tegen een achterstand aankeek. Wat was er aan de hand? WDS had zichzelf in moeilijkheden gebracht. WDS herpakt zichzelf  en kreeg weer wat meer grip op de wedstrijd. In de 65e minuut was de bal op het middenveld. Emiel ging het duel aan met de aanvoerder van Sportief. Hij bleef gillend op de grond liggen. De bal werd naar Tom gespeeld die richting het doel ging. Ivo trok een sprintje en schreeuwde zijn longen uit zijn lijf: “Toooom, Toooooom, ToooooooM!”. Tom hield goed het overzicht en passte de bal scherp voorlangs de keeper op Ivo. Het zou toch niet waar zijn: Ivo die scoort?! Gelukkig voor WDS was het deze keer wel zo. Ivo gleed de bal heerlijk binnen en het stond weer gelijk 2-2. De spelers van Sportief kwamen gelijk in opstand en renden als een groep schapen naar de herder. Het één en ander werd naar de scheidsrechter geroepen, waarop hij rood gaf aan de aanvoerder van Sportief. “Ik laat me hier niet beledigen”, zei hij. Hierop werden de spelers nog bozer en de scheids besloot de wedstrijd te staken.

3e helft

De 3e helft. Bieeeer! Nee, nee, het was nog niet zo ver, de wedstrijd zou met 5 minuten weer verder gaan. In de kleedkamer werd de focus weer opgepakt. WDS had zichzelf in de nesten gewerkt en er was nog een half uur om dit recht te trekken met één man meer op het veld. De scheids durfde het weer aan en iedereen mocht de kou weer in.

Het was echter niet WDS dat begon met aanvallen, maar Sportief dat al binnen een minuut de bal binnenkantpaal schoot. De bal rolde via de paal een paar meter over de doellijn en toen kon die gelukkig weggewerkt worden. WDS kwam hier heel goed weg. In de 70e minuut was het dan zo ver ‘De Euromast’ kwam in het veld voor Miguel. Zou hij dan weer de redder in nood zijn?
    Alle ballen werden naar voren geschoten. WDS moest en zou winnen vandaag. Sportief bleef stand houden en maakte het WDS moeilijk.
    In de 86e minuut kreeg Tom weer de bal aan de zijlijn, hij maakte een actie en schoot de bal voor. De bal viel weer goed voor Eric die de bal in kopte. WDS had de voorsprong weer terug. Ooh wat lekker, maar heel Duits. Sportief was weer boos en rende wederom met z’n allen naar de scheidsrechter. “Overtreding! Overtreding!”, werd er geschreeuwd. De scheidsrechter was het zat en floot af. Hij staakte de wedstrijd voor de 2e keer met nog 4 minuten officiële speeltijd op de klok. Wordt vervolgd…

Bijzonderheden:

Hans Glans.
    Ivo scoort zijn 1e doelpunt voor WDS.
    Wedstrijd wordt 2 keer gestaakt.
    Tom geeft 3 assists in zijn op één-na-laatste wedstrijd.
    Rick van Vliet heeft te veel complimentjes gekregen en raakt geblesseerd.
    De trainer zegt na de wedstrijd: “Trainer zijn van WDS is soms niet goed voor mijn hart”.

Speler van het jaar:

Stand Speler Minuten wedstrijd Minuten seizoen Gele kaarten Goals Assists Cijfer wedstrijd Seizoensgemiddelde