• WDS geeft overwinning uit handen en verliest van Moerkapelle

8 okt 2019
  • Technische staf: Willem (trainer), Ron (leider), Leon (verzorger), Jan (vlagger), Cock (materiaalman)

Opstelling: Dylan, Rick, Jos (C), Mark, Mike, Ivo, Matthijs, Jouher, Hans, Miquel, Elwin.

In deze derde speelronde stond voor het vlaggenschip van WDS de tweede wedstrijd op het programma. Vorige week werd er teleurstellend gelijkgespeeld tegen Gouderak. Bovendien moest keeper Jan vroegtijdig gaan douchen na een vermeende handsbal. Na de wedstrijd bekende scheidsrechter Polle dat hij het bij nader inzien niet meer met zekerheid kon zeggen of het daadwerkelijk een handsbal was en dat hij dit in zijn rapport zou zetten. Daarmee zou de kaart geseponeerd worden, ware het niet dat dhr. Polle zijn rapport was vergeten op te sturen. Kortom Dylan verdedigde vandaag tegen Moerkapelle het doel. Daarnaast was Stuuc het Hollandse regenachtige weer beu, en besloot de Griekse zon op te zoeken.

In de speeltuin Wierickeweide besloot WDS het initiatief te nemen. Dat resulteerde echter niet in doelrijpe kansen, sterker nog er werd regelmatig balverlies geleden. Dat bracht Moerkapelle regelmatig op de helft van WDS. Na een kwartier kwam Moerkapelle dan ook verdiend op voorsprong door een schuiver in de verre hoek. WDS leek wakker geschud en ging meer druk naar voren geven. In de 24e minuut liep Miquel door op een terugspeelbal en ontfutselde de Moerkapelse keeper Sloof de bal. Keeper Sloof werkte Miquel vervolgens onreglementair naar de grond, scheidsrechter van der Velden wees resoluut naar de stip. Tot ieders verbazing vergat hij de keeper een rode kaart te geven. Mark ontfermde zich over de bal en schoot de penalty met uiterste precisie in de linkerhoek. WDS had nog diverse mogelijkheden om op voorsprong te komen, Matthijs kwam een teenlengte tekort, Jouher schoot net over en Hans kopte snoeihard tegen de handen van een Moerkapelse verdediger, echter was dit de scheidsrechter ontschoten.

Ook na rust pakte WDS het initiatief. In de 52e minuut zette Hans zijn hoofd tegen een corner van Mark aan. De bal ging keurig door het midden in de goal. De gewenste voorsprong was een feit. WDS leek dus bij het café te zijn aangekomen. Niets bleek minder waar, WDS waande zich weer in een speeltuin. Moerkapelle gooide er nog meer strijd in en ging alles of niets spelen met 4 spitsen. 10 minuten voor tijd leed WDS balverlies op het middenveld, Moerkapelle kwam in een overtal situatie te staan. In eerste instantie redde Dylan nog knap met zijn voeten, de rebound was hem te machtig, 2-2. Bij het verstrijken van de reguliere speeltijd kwam Moerkapelle er nog razendsnel uit na een door WDS genomen corner. Tot ontsteltenis van de WDS spelers wist Moerkapelle ook dit buitenkansje te verzilveren 2-3. In blessuretijd stuurde Willem alle manschappen naar voren, dit leverde nog een enorme kans op voor Hans. Na een mooie aanval werd hij vrij gespeeld in het strafschopgebied, zijn schot met de binnenkant van de voet ging rakelings over de kruising. Even later haalde Dylan nog een doorgebroken speler neer, gelukkig was dat precies in het eindsignaal van de scheidsrechter.

Een valse start voor de mannen uit Driebruggen. 1 schamel puntje uit de eerste twee wedstrijden. Volgende week staat de uitwedstrijd bij GSV op het programma. Ook bij GSV vallen de resultaten nog niet mee. Let op, de wedstrijd start om 15:00 uur!

WDS - Gouderak  (Man of the Match Jouher)

Speler van het Jaar
    Seizoen 2019-2020
    Leider klassement Mike van der Steen
    Stand Speler Minuten wedstrijd Minuten seizoen Gele kaarten Rode kaarten Goals Assists Cijfer wedstrijd Seizoensgemiddelde