1-0 Tom Wils

2-0 Eric Cromwijk

3-0 Eric Cromwijk

Overtuigende overwinning in 1e thuiswedstrijd

Vandaag was dan de eerste thuiswedstrijd van het 1e elftal en meteen tegen een oude bekende Siveo’60, de bekende tegenstander uit de nacompetitie van een paar jaar geleden. Met mooi weer op het menu was het een voorbode op een mooie middag.

WDS floreert opnieuw in burentwist 1

Het was weer vanouds gezellig op het terras van de Wierickeweide

Het was meteen duidelijk dat WDS de punten op de Wierickweide wilden laten, na de aftrap van de pupil van de week Daan Boerefijn was daar Tom Wils die binnen de minuut een grote kans kreeg, maar helaas was deze nog niet genoeg voor de openingstreffer. WDS bleef in de eerste helft de bovenliggende partij. Met een paar goede kansen op goal was de keeper van Siveo de stabiele factor. Het leek er dan ook op dat het voor de rust op een stand van 0-0 zou blijven tot  Hans Simon de bal met een één-twee met William Tichem bij Tom Wils bezorgde. Die kapte z’n directe tegenstander uit en schoot de bal langs de keeper van Siveo en daarmee de ruststand toch op 1-0 kwam.

WDS floreert opnieuw in burentwist 2

Doelpuntermaker Tom Wils

Na de rust ging WDS door met het goede spel waarin ze de eerste helft begonnen waren. Door veel druk op de tegenstander te houden en weinig achterin weg te geven was het voor de tegenstander moeilijk om in zijn spel te komen. Door het fanatieke publiek ging WDS opzoek naar de 2-0.  Een lange bal vanuit de verdediging nam Eric Cromwijk goed aan en nam deze mee richting het doel van Siveo. Hij zorgde ervoor dat WDS met 2-0 voor kwam te staan.  Na de 2-0 werd het wat slordiger aan beide kanten.  Uiteindelijk was wachten op het derde doelpunt dat voor WDS ging vallen. Door goed druk uit te oefenen op de  verdediging van Siveo kwam de bal voor de voeten van Eric Cromwijk die de bal door de benen van de keeper speelde en daarmee de dik verdiende 3-0 uitslag op het scorebord bracht. Wat een mooie overwing voor WDS.

WDS floreert opnieuw in burentwist 3

Man off the Match Eric Cromwijk

Eric Cromwijk werd uitgeroepen tot Man off the Match en kreeg de bijbehorende “Laars” uitgereikt waar de volledig selectie van genoot.

Zanger Marko Mark was aanwezig en zorgde ervoor dat het nog lang gezellig was op de Wierickeweide.

Door deze overwinning staat WDS met 6 punten op de 2e plaatst en is daarmee  goed begonnen aan het seizoen.