• WDS 2 wint, maar vergeet monsterscore neer te zetten

    22 feb 2022
  • Zaterdag speelde WDS 2 de tweede thuiswedstrijd, in een reeks van vijf, tegen Oudewater 3. Trainer Jan Dirk was weer hersteld en Steven keerde weer terug na een uitstapje naar WDS 1 vorige week. Dit keer mochten Elwin en Jeffrey het laten zien bij WDS 1, waardoor Milan een plek voorin kreeg en het middenveld bestond uit Mike Matthijs en Steven. Achterin was er een basisplek voor Luuk en op doel maakte Ruben Hielkema zijn debuut in het seniorenvoetbal.

    Met wind tegen begon WDS 2 voortvarend wat al na 7 minuten een 1-0 voorsprong opleverde. Matthijs stak Tom weg en een-op-een met de keeper faalde Tom niet. Deze voorsprong was helaas van korte duur nadat een vrije trap van Oudewater zonder hinder kon worden binnengekopt. WDS ging hierna weer op zoek naar de voorsprong en leek dit te bereiken via een vrije trap van Steven. Een geweldige redding van de keeper voorkwam dit en in de daaropvolgende corner zag Rick zijn inzet op de lijn gekeerd worden. Niet veel later was het toch raak. Mike werd vrijgespeeld door Steven en met wat fortuin belandde zijn inzet in het doel. Hierna wilde WDS de score voor rust uitbreiden maar grote kansen werden helaas niet verzilverd, waardoor de ruststand slechts 2-1 was in het voordeel van WDS.

    Na de thee ging had WDS het wat lastiger ondanks de wind in de rug. WDS was slordig en kreeg wat kansen tegen, maar de uitstekend spelende Ruben voorkwam dat WDS een goal tegen kreeg. Na een minuut of 10 rommelen pakte WDS het initiatief weer op en kreeg het een legio aan kansen op de 3-1. Met nog een half uur te gaan werden Martijn, Job en Rik van Eijk ingebracht voor Luuk, Stuc en Jelle. Met deze wisselingen kwam Mike op linkbuiten te staan, wat hem een aantal keer in scoringspositie bracht. Helaas had Mike het vizier niet op scherp en ook Steven en Tom wisten de bal niet van dichtbij tegen de touwen te werken. In de 87e minuut was het dan eindelijk raak. Een goede aanval van WDS belandde bij Mike die op zijn beurt de bal keurig neerlegde voor Tom die vervolgens makkelijk kon binnentikken. Na de bevrijdende 3-1 kon WDS nog een keer scoren, maar het afwerken was zaterdag van een niet al te hoog niveau. Hierdoor won WDS 2 'slechts' met 3-1 van Oudewater en kan het zich opmaken voor de thuiswedstrijd tegen NSV 2 volgende week zaterdag.

    Dit keer speelt WDS 2 een half uurtje later en wordt er om 12:30 afgetrapt op Wierickeweide.