• Opstelling: Jos, Rik, Gert, Martijn, Max, Job, Elian, Sven, Luke, Jeffrey, Jesse
    Wissel: Stuc, Jaco, Sander
    Trainer: Jan Dirk
    Vlagger: Lukas

Afgelopen zaterdag stond voor WDS 2 de uitwedstrijd tegen Oudewater 3 op het programma. Nadat de eerste twee competitiewedstrijden een nederlaag opleverde, waren de mannen van Jan Dirk erop gebrand om ditmaal 3 punten weer terug naar Driebruggen mee te nemen. Dit werd mede veroorzaakt door Jan Dirk die twee kratten bier beloofde bij winst.

In een regenachtige setting was WDS vanaf minuut 1 de bovenliggende partij. Oudewater kwam vaak niet verder dan een paar meter over de middenlijn en het was voornamelijk WDS dat de aanval zocht. Helaas stuitte WDS op het terugkerende probleem dat de laatste bal niet goed was. Aan de andere kant moest WDS opletten dat Oudewater niet op voorsprong kwam nadat een bal over de verdediging viel. Gelukkig voor WDS ging de inzet naast en kon WDS weer op jacht naar de voorsprong. Na een klein half uur was het eindelijk raak. De opbouw van Oudewater werd goed verstoord door Jesse waardoor de verdediging de bal zo in de voeten van Luke schoof. Die aarzelde geen moment en joeg de bal hard tegen de touwen. WDS rook hierna bloed en Oudewater bleef vrijgevig. Zo werd Jeffrey de bal in de voeten gespeeld, maar eindigde zijn stift in de handen van de doelman. Sven wist een een op een niet te verzilveren en  Luke ging nog eenmaal de keeper op snelheid voorbij, maar kreeg daarna de bal niet onder controle waardoor er maar met 0-1 gerust werd.

Na rust verving Stuc, Jeffrey in de spits en probeerde WDS door te gaan waar het begonnen was. Oudewater had echter ook wat meer aanvallende ideeën, waardoor WDS het wat lastiger kreeg met eronderuit voetballen. Toch lukte dit een aantal keer goed wat ook resulteerde in grote kansen voor Luke en Jesse. Deze bleven helaas onbenut en rond de 70e minuut kreeg Stuc ook nog geel waardoor er 1o minuten met een man minder gespeeld moest worden. Even leek het dat WDS het nog lastig zou krijgen om de voorsprong te behouden, maar achterin werd niks weggegeven. Toen stuc weer terug het veld in mocht, stond die vrijwel direct aan de basis van de 0-2. Stuc werd diep gestuurd en kon samen met Jaco een 2 tegen 1 uitspelen. Stuc ging hierbij voor eigen succes, maar in de rebound kon Jaco de bal nog binnentikken en zorgde zo voor de nodige geruststelling bij WDS. Het bleef uiteindelijk bij 0-2, waardoor WDS de eerste drie punten van het seizoen binnen had.

Mand: Oudewater 3 - WDS 2 0-2 (0-1) 0-1 Luke, 0-2 Jaco

Volgende week speelt WDS 2 thuis tegen TAVV 2.