• WDS 2 weet weer wat winnen is

  2 mrt 2020
 • Opstelling: Dylan, Hans, Job, Emiel, Lukas, Elian, Stijn, Sven, Jesse, Tom, Luke
  Wissel: Kon, Ben, Anton, Steven
  Trainer: Jan Dirk
  Leider: Gert
  Vlaggers: Kon, Steven, Tim

  Zaterdag stond de wedstrijd tegen het altijd lastige Bodegraven op het programma. Na twee nederlagen op rij moest er weer een keer gewonnen worden door de mannen van Jan Dirk. Ten opzichte van de vorige wedstrijd waren er de nodige wijzigingen. Dylan stond onder de lat in plaats van Jos, Hans keerde terug van een blessure en Sven mocht na 90 minuten op de bank bij 1 zich weer laten zien bij WDS 2. Verder ontbrak vlagger Johan en gezien de weersomstandigheden moest er beroep worden gedaan op wisselspelers en supporters.

  WDS begon sterk aan de wedstrijd en was vanaf minuut 1 de bovenliggende partij. Bodegraven had geen antwoord op het combinatiespel van WDS en al snel waren de eerste kansen daar. Helaas zat het in de afronding niet mee. De eerste grote kans was voor Luke, die na een goede voorzet van Tom zijn inzet op de paal zag gaan. Niet veel later was het Tom zelf die rakelings naast schoot en een schot van afstand ook op de paal zag belanden. Na een half uur was het wel raak. Een goede aanval vanuit achteruit eindigde met een combinatie tussen Lukas, Sven en Elian. Laatstgenoemde haalde uit en zag zijn op het oog houdbare inzet tegen de touwen rollen wat zorgde voor de dik verdiende voorsprong. Hierna vergat WDS de voorsprong uit te bouwen wat zorgde voor een ruststand van 1-0.

  Na rust had WDS het moeilijker met het fysiek spelende Bodegraven.  Nadat Anton eerder Jesse al had vervangen, kwamen Kon en Ben erin voor Hans en Sven. De nodige wissels zorgde ook even voor wat organisatorische problemen en Bodegraven kreeg daardoor een paar kansjes op een goal. Toch was het WDS die de grootste kansen kreeg. Eerst was het Kon die na een scherpe voorzet van Luke de bal leek in te kunnen tikken, maar helaas zat er nog een Bodegraver tussen. Hierna was het Elian die een afgeslagen corner op de pantoffel nam en zijn inzet op de lat uiteen zag spatten. Ook kapitein Lukas probeerde het nog met een kanonskogel, maar zijn inzet ging huizenhoog over. WDS kwam hierna iets meer onder druk te staan wat zorgde voor wat kansen voor Bodegraven. Job zag zich eenmaal genoodzaakt om aan de handrem te trekken en een van richting veranderd schot belandde op de paal. Aan de andere kant was het gelukkig eindelijk wel raak na een zoveelste poging. Tom won de bal op het middenveld en stuurde Luke diep, die wist met een lage voorzet Ben te bereiken die vervolgens onberispelijk afwerkte en aantekende voor de 2-0. Hierna wist Bodegraven nog wel te scoren na wat slordigheden in de WDS defensie. Hierna werd het niet meer gevaarlijk voor WDS en wist WDS eindelijk weer te winnen.

  Zaterdag speelt WDS om 15:00 een uitwedstrijd bij FC Oudewater. De vorige editie werd verloren, dus er is wat recht te zetten voor de mannen van Jan Dirk.