• WDS 2 weet niet te winnen van zwak ARC

  4 dec 2019
 • Opstelling: Anton, Lukas, Rick, Martijn, Steven, Elian, Job, Thomas, Sven, Ben, Luke
  Wissel: Jos, Mika
  Trainer: Jan Dirk
  Leider: Gert
  Vlaggers: Johan

  Na een weekje rust stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen ARC 5 op het programma. Mede dankzij het wegvallen van Woerden was WDS wat gestegen op de ranglijst en trof het met ARC de nummer 2 van de competitie. Bij winst zou WDS goede zaken doen in de strijd om plek 2 gezien het op 4 punten van ARC stond met een wedstrijd minder gespeeld.

  De selectie van Jan Dirk werd uitgebreid met een bekend gezicht. Thomas had besloten de kicksen weer om te binden en verscheen zodoende aan de start van de wedstrijd.  Zoals vrijwel altijd bij het 2e was er voorafgaand aan de wedstrijd weer iets bijzonders gebeurd. Jos kwam te laat bij de bespreking. Vervolgens mochten de spelers democratisch beslissen wie er zou gaan keepen, was het Anton of had Jos geluk en werd hij gematst. Na enige onderhandelingen tussen Jos en de rest werd er toch gekozen voor Anton onder de lat. Verder keerde Rick van Vliet en Ben terug van blessures en maakte Mika zijn debuut in de selectie van WDS.

  WDS begon goed aan de wedstrijd en dat leidde al vroeg tot enkele kansen. De rentree van Thomas zorgde voor veel energie in de ploeg, waardoor WDS de overhand had. Echter was het ARC dat op voorsprong kwam. Na een ongelukkige bal in de opbouw kon de linksbenige spits de bal gemakkelijk langs Anton schuiven.
  Van de tegengoal werd helaas niet genoeg geleerd door de mannen van Jan-Dirk. 5 minuten na de tegengoal werd er weer een grote kans weggegeven door een fout in de opbouw. Gelukkig kon Anton laten zien waarom hij als doelman was gekozen. Met een katachtige redding hield Anton de bal uit het doen.

  Na het missen van nog meer grote kansen van WDS, was het Luke die de gelijkmaker op het scorebord zette. De linksachter van ARC speelde een hoge bal op de keeper waar Luke gemakkelijk tussen kon komen. De goal werd sierlijk gevierd door doelpuntenmaker Luke, ook al was dit erg tegenstrijdig met de schoonheid van het doelpunt. WDS ging hierna op zoek naar de voorsprong. Net voor rust kreeg WDS een vrije trap van een meter of 30. Specialist Steven ging achter de bal staan en nam het doel met een pegel onder vuur. Helaas spatte de bal uiteen op de lat en was de ruststand 1-1.

  In de tweede helft was WDS de betere ploeg en ging het op zoek naar de voorsprong. Na een kwartier kwam Sven door aan de rechterkant en gaf de bal af op de meegelopen Luke. Zijn inzet werd helaas van de lijn gehaald en in de rebound lukte het Sven niet met zijn linker de bal te raken. Wel kwam hij ongelukkig ten val waardoor zijn duim uit en in de kom schoot. Hierdoor kon Sven niet verder en kwam Thomas voor zijn plek het veld weer in. Met Thomas in het veld kwam er wat meer gif in het spel van WDS en met een kopbal was hij gelijk dichtbij een voorsprong.
  Hierna liet ARC zich een keer zien op de helft van WDS en leek het uit een afgeslagen corner te scoren. Gelukkig was Jos paraat en wist hij met een goede reflex WDS te behoeden voor een achterstand. Hierna leek het een kwestie van tijd voor de 2-1, zeker nadat ARC geel kreeg voor praten. Mika kreeg nog een grote kans maar gleed op het moment supreme uit waardoor zijn schot makkelijk gekeerd kon worden door de keeper van ARC. Hierna kon WDS niet meer tot grote kansen komen en was het met een vrije trap van Steven het dichtst bij een serieuze doelpoging. Deze werd door de goed spelende keeper ter nauwernood gepakt en daarmee verspeelde WDS twee punten in de strijd om plek 2.

  Aanstaande zaterdag speelt WDS 2 een ochtendwedstrijd uit bij Sportlust. Om 10:15 zal er worden afgetrapt.