• WDS 2 weer onderuit

  20 nov 2019
 • Opstelling: Dylan, Anton, Steven, Lukas, Mike, Elian, Emiel, Jouher, Jesse, Miguel, Kon
  Wissel: Martijn, Job, Jos, Elwin
  Trainer: Jan Dirk
  Leider: Gert
  Vlaggers: Johan

  Na de overwinning op Jodan Boys stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen koploper VEP op het programma. Doordat de eerste elftallen van beide teams vrij waren, was er bij beide ploegen een goed gevulde bank aanwezig. Door het vroege tijdstip werd er vooraf een kampioenenontbijt geregeld bij WDS waarna de mannen met een goed gevulde buik naar Woerden afreisden. Voor het omkleden werd er voor een optimale voorbereiding nog een klein showtje weggegeven door Miguel en Jouher waarna de mannen ten strijde konden trekken. Even leek het er nog op dat Elian de basis niet zou halen na een botsing met het hek in de warming up,  gelukkig bleek het allemaal mee te vallen en kon die gewoon aan de start verschijnen.

  WDS kreeg na 1 minuut al een enorme kans op de voorsprong. Miguel onderschepte een terugspeelbal en omspeelde de keeper. Uit een lastige hoek leek die de bal in het doel te schieten maar een verdediger van VEP wist dit nog net te voorkomen. Na dit hoogtepunt volgde een slordige pot voetbal van beide kanten zonder al teveel kansen. Na een klein half uur was het VEP dat op voorsprong kwam. Uit een aanval waar 2x een sterke geur van buitenspel hing volgde een corner voor VEP. WDS had de organisatie niet goed staan waardoor een korte variant voor het doel belandde en ingekopt werd. Hierna kwam WDS er niet echt meer uit en was VEP de betere partij, zonder dat het echt kansen creëerde. Net voor rust hielp de scheids VEP een handje. Na wederom buitenspel liet de scheids doorgaan en bestrafte die een keurige tackle van Emiel met een vrij trap op een meter of 25 van het doel. Ook hier ontbrak bij WDS de organisatie en met een zachte bal wist VEP Dylan in zijn eigen hoek te verassen. Hiermee bepaalde het ook de ruststand op 2-0.

  In de rust kreeg trainer Jan Dirk de gelegenheid om zijn manschappen wakker te schudden en bracht die Jos, Martijn en Elwin in de ploeg voor Dylan, Jouher en Kon. Jos kwam op doel, Steven schoof  een stukje op naar het middenveld en Martijn nam centraal achterin plaats.

  Na rust was WDS heer en meester in Woerden. Er werd goed druk gezet waardoor VEP niet van eigen helft af kwam en WDS kreeg enkele kansen. Na een klein kwartier kreeg Steven een grote kans op de aansluitingstreffer na een goede combinatie. Helaas stuitte hij op de snel uitkomende keeper. In de counter leek er niet veel aan de hand tot een hoge bal verkeerd ingeschat werd door de WDS defensie. Hierdoor was VEP er direct uit en met een stift werd de 3-0 op het scorebord gezet. Ondanks deze domper ging WDS door en maakte het al snel de 3-1. Een schot van Miguel werd door de keeper van VEP net aan tegen gehouden en belandde voor de voeten van Elwinho. Deze kon de bal makkelijk intikken en zorgde zo dat WDS weer terug kwam in de wedstrijd. Niet veel later kwam WDS op 3-2. Uit een corner kon Elian binnentikken, nadat de bal bleef hangen en zo was de spanning weer terug. Met nog een aantal minuten te gaan zette WDS alles op alles om er nog een resultaat uit te slepen. Helaas zorgde een mispeer in de de verdediging ervoor dat VEP weer vrij kon inschieten en dit deden ze  genadeloos. Na de 4-2 probeerde WDS nog wel wat en was Steven met een vrije trap nog dichtbij een goal. Helaas werd ook deze inzet gepareerd en verloor WDS onnodig van de van de koploper uit Woerden.

  Aanstaande zaterdag is WDS 2 vrij. Op 30 november speelt WDS thuis tegen ARC 5 om 12:00.