• WDS 2 verliest van resultaatgericht Oudewater

  17 feb 2020
 • Opstelling: Jos, Anton, Martijn, Emiel, Lukas, Elian, Stijn, Tom, Jesse, Ben, Luke
  Wissel: Jona, Job
  Trainer: Jan Dirk
  Leider: Gert
  Vlagger: Evert

  Na de nederlaag van vorige week stond deze week het duel met Oudewater op het programma. Met een paar wijzigingen ten opzichte van vorige week ging WDS de strijd aan. Jesse had een basisplek weten te veroveren en Emiel verving Kon waardoor Lukas een plekje opschoof. Verder was Johan een beetje laat waardoor Evert de vlag hanteerde.

  WDS begon de wedstrijd goed en nam direct het initiatief. Dit resulteerde gelijk in wat kansen. Elian kon binnen de 16 schieten maar kreeg de bal net onder zich, Jesse stuitte na een goede actie op de keeper en Ben kwam tot 2-maal toe net niet lekker uit waardoor de score 0-0 bleef. Aan de andere kant had WDS weinig te duchten van Oudewater die elke bal die ze hadden zo snel mogelijk naar voren schoten. Deze tactiek bleek toch succesvol, een tussenbal werd door de keeper van Oudewater weg geroeid en deze viel precies tussen de verdediging en Jos in. Door een inschattings- en communicatiefout kwam de bal voor de voeten van een Oudewater speler die vervolgens de bal over Emiel in het doel werkte. Na de 0-1 ging WDS op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het hier meerdere kansen voor. De grootste was voor Luke die in een 1 op 1 de bal tegen de keeper schoot. WDS wist hierna niet meer tot scoren te komen wat zorgde voor een ruststand van 0-1.

  Na rust wisselde WDS aanvallend, Jona verving Ben en Job verving Anton. Nog geen minuut was WDS bezig of de intentie van de 2e helft was bekend. Oudewater riep dat ze op de counter moesten blijven spelen, wat zorgde dat WDS de muur van Oudewater moest proberen te breken. Dit zorgde voor een slechte 2e helft waarin WDS probeerde erdoorheen te komen en Oudewater elke bal die ze kregen zo hard mogelijk naar voren schoten. 1x kreeg WDS de kans op de gelijkmaker. Jesse speelde zich goed vrij en gaf de bal strak voor op Jona, die werd helaas net genoeg gehinderd waardoor die de bal niet genoeg vaart mee kon geven. Hierna waren de hoogtepunten vooral negatief van aard. De spits van Oudewater was de hele tweede helft al geïrriteerd, waarschijnlijk doordat die niks te vertellen had in de duels met Martijn. Hierop besloot die een tackle in te zetten op de knieën van Martijn wat zorgde dat Martijn het veld moest verlaten. Hierna was het Jesse die in een uiterste poging voor de bal zijn tegenstander hard raakte, wat leidde tot een opstootje. Verder was er weinig noemenswaardigs meer te beleven en verloor WDS wederom onnodig.

  Volgende week zijn de mannen een weekje vrij, waarna op 29 februari de thuiswedstrijd tegen Bodegraven wacht.