• WDS 2 verliest opnieuw

  30 sep 2020
 • Opstelling: Jos, Rik, Rick, Martijn, Anton, Lukas, Miguel, Jaco, Luke, Stuc, Jesse
  Wissel: Gert, Sander, Jeffrey, Stijn
  Trainer: Jan Dirk
  Vlagger: Johan, Job en Evert

  Na de 6-0 nederlaag van vorige week speelden de mannen van Jan Dirk afgelopen zaterdag thuis tegen Siveo 2. Ditmaal mochten wat nieuwe namen het laten zien en had Jan Dirk nog ruime keuze op de bank.
  WDS begon goed aan de wedstrijd en had deze al snel onder controle. Dit resulteerde in wat speldenprikjes richting het doel van Siveo en aan de andere zijde had de WDS defensie geen kind aan het aanvalstrio van Siveo. Na een klein half uur kreeg WDS eindelijk een kans, en wat voor een. Jesse kwam door aan de rechterkant en trok de bal hard en laag voor. Deze bereikte Luke die voor open doel in kon tikken, maar helaas faalde hij. Slecht voor de stand, goed voor de schenkpot. Hierna kwam WDS niet meer tot grote kansen en kreeg het toch een goal tegen. Een typische tegengoal voor WDS werd deze achteraf genoemd. Een vrijwel kansloze corner kwam via een carambool toch voor de voeten van een Zegvelder. Zijn uithaal was dermate slecht dat Jos deze dacht op te pakken, ware het niet dat Miguel de bal nog onbewust schampte en de bal precies in de hoek binnenviel. Deze goal zorgde ook voor de ruststand.

  Na rust moest WDS het uit een ander vaatje tappen, maar dit leek makkelijker gezegd dan gedaan. Door de voorsprong ging Siveo nog verder naar achter en de voorhoede van WDS had het uitermate lastig om een gat te vinden. Wanneer deze dan werd gevonden zorgde een overtreding voor oponthoud en helaas voor WDS werden deze overtredingen vrijwel niet geconstateerd door de leidsman. De gehele tweede helft was WDS op zoek naar een goal maar kwam het maar niet tot kansen. In de hoop wat te forceren werd Martijn naar de voorhoede gestuurd. Dit zorgde voor wat meer gevaar, maar geen goals. Uiteraard viel de goal wel aan de andere kant. Een ingooi van WDS diep op de helft van Siveo werd zomaar ingeleverd. De bal werd uiteindelijk weggepeerd door de Siveo defensie, precies in de loop van de enig overgebleven spits. Doordat WDS in de vooruit stond, kon die vrij op het doel af en wist die met een goed geplaatst schot voor de 2-0 aan te tekenen. WDS kwam hierna nog wel tot scoren. Een op het oog kansloze lange bal van achteruit werd door de keeper verkeerd ingeschat waardoor Jaco de bal kon meenemen en binnentikken. Hierna floot de scheids af en verloor WDS 2 voor de tweede maal op rij.
  Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Oudewater, WDS hoopt hier de eerste punten te gaan pakken.

  Mand: WDS 2 - Siveo 2 1-2 (0-1) 1-2 Jaco