• Na een weekje rust trad WDS 2 zaterdag aan tegen koploper Siveo 2. Omdat dit voor WDS 2 een allerlaatste kans was om bovenin mee te doen en Sinterklaas een beroep had gedaan op een aantal hulppieten werd Erik de Jong bij de selectie gehaald, wat overigens niet door iedereen binnen WDS 2 gewaardeerd werd.

    Met goede moed begon WDS goed aan de wedstrijd wat een kleine kans in de vorm van een schot van Jordy opleverde. Kort hierna dacht WDS eruit te komen, een onderschepping van Richard op het middenveld zorgde voor een mogelijkheid tot een counter. De bal werd snel naar voren gespeeld en Richard sloot zelf aan voor een 3 tegen 3 situatie. De bal werd helaas verloren en doordat ook Jesse was opgestoomd was de rechterkant van WDS onbezet. Siveo had dit ook door en speelde vlot de bal de ruimte in waardoor de linksbuiten van Siveo zo op het doel afkon en de 1-0 maakte met een schot in de korte hoek. Na de 1-0 kreeg WDS in de persoon van Elwinho nog een kans op een prachtige gelijkmaker, maar zijn volley miste het doel. Siveo begon ook iets beter te voetballen, wat resulteerde in wat gevaarlijke situaties voor het WDS doel. Mede door uitstekend werk van Lars Lindeman stond het met rust nog 1-0.

    Met wat aanpassingen begon WDS sterk aan de 2e helft. Bijna direct na rust viel de bal op randje zestien voor de linker van Elwinho. De dug-out begon al te juichen want normaal gesproken is het dan hangen geblazen, maar helaas miste Elwinho de bal waardoor de kans verloren ging. Niet veel later dribbelde Jordy bijna de hele verdediging voorbij, maar op het moment van schieten ging die door zijn enkel heen waardoor er weer geen kans op een goal ontstond. De goed ingevallen Tom Wils wist hierna nog na een goede actie de bal klaar te leggen voor Ramon, maar het schot van Ramon ging ruim over. Ondanks dat Siveo weinig te vertellen had in het eerste half uur na rust, bleek het toch in staat om tot 2-0 te komen. Een lange bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door Lars Lindeman wat zorgde voor een vrije doortocht voor een Siveo speler. Deze omspeelde op snelheid nog een verdediger en kon zo aantekenen voor de 2-0. Een alles of niets poging van WDS door Ramon naar voren te schuiven zorgde ongeveer 10 seconden na de omzetting dat het ook 3-0 werd. Een lage voorzet werd goed binnengewerkt door de spits van Siveo. Kort hierna was het dezelfde spits die weer scoorde, wat zorgde voor een enigszins geflatteerde uitslag van 4-0.

    De nederlaag werd overigens goed weggespoeld in Gouda, waar de volledige selectie van WDS zich keurig heeft gedragen in de Swing en kennis heeft gemaakt met de vriendinnen (in wording) van superspitsen Jordy en Elwinho.

    Volgende week gaat WDS wederom op bezoek bij een koploper. Op de vroege morgen ontvangt Rohda 2 WDS 2 in Bodegraven. Eens zien of WDS 2 dan wel recht op het doel af kan gaan.

    Onderstaand fotoverslag is te danken aan Omta fotografie.