• Nadat vorige week van koploper Siveo werd verloren moest een vernieuwd WDS 2 deze week bij medekoploper Rohda op bezoek. WDS 2 had een nieuwe suikeroom gevonden in de persoon van William Kon die met 21 chocoladeletters de WDS 2 selectie voorzag van wat extra energie. Daarnaast was Jan de nieuwe aanvoerder en was er een andere trainer, door omstandigheden nam hoofdtrainer Patrick Kamperveen de honneurs waar, die met de bij het eerste team (niet  altijd) succesvolle 4-5-1 formatie de punten mee naar huis dacht te nemen.

    In verdedigend opzicht bleek de formatie succesvol. Rohda kwam niet verder dan een paar losse flarden van afstand, maar in aanvallend opzicht kwam WDS zelf ook niet veel verder dan de middenlijn. Toch lukte dit in de eerste helft een paar keer wel, wat resulteerde in een aantal mogelijkheden voor WDS. De beste kans was voor Steven die na een goede loopactie zichzelf voor de keeper zette, helaas voor hem en voor WDS leidde dit niet tot een goal. Niet veel later leek Steven alsnog te scoren nadat die een vrije trap keurig binnenkopte. De goal werd alleen afgekeurd, de grensrechter van Rohda had een andere interpretatie van buitenspel of slechte ogen, waardoor een zuivere goal WDS werd ontnomen (dat kan er ook nog wel bij). Rohda kreeg hierna nog 2 kansen op de openingsgoal, door individuele fouten kwam een speler van Rohda in kansrijke positie, maar beide kansen resulteerden niet in een goal waardoor er gerust werd met een 0-0 stand.

    Omdat de hoofdtrainer op tijd bij zijn manschappen van WDS 1 moest zijn, nam speler/trainer Ramon de Koning zijn taken in de tweede helft over. Doordat William Kon de geblesseerde Stuc had vervangen en Mark SKoorevaar werd vervangen door Erik Vermeulen was Ramon ook direct de enige wissel. Met goede hoop op een positief resultaat zette WDS de verdedigende tactiek voort. Net als in de eerste helft werd het geen wedstrijd om warm van te worden. Beide ploegen creëerden weinig en mede dankzij goed optreden van Lars Lindeman bij een kopbal bleef het lang 0-0. Toch moest de defensie van WDS kapituleren bij een corner van Rohda die goed werd binnengekopt door de net ingevallen spits van Rohda. Na de 1-0 was WDS, ook met de ingevallen Ramon, niet in staat om kansen te komen. Daartegenover was ook Rohda niet veel meer bij het WDS doel te vinden waardoor Rohda de wedstrijd met 1-0 won.

    Volgend week hoopt WDS de negatieve reeks te doorbreken. Om 12:00 ontvangt WDS ARC op Wierickeweide.
    Ondanks de kou zijn er door Omta Fotografie nog wel mooie kiekjes geschoten van onze strijders! Ook keeper Lars Lindeman staat er goed op!