• WDS 2 verliest en ligt uit de beker

  16 sep 2019
 • WDS 2: Lars (GK), Steven, Lukas (C), Martijn, Mike, Job, Elian, Stijn, Sven, Miguel, Kon
  Wissels: Luke, Anton
  Trainer: Jan Dirk
  Vlagger: Dylan

  Na het verlies van vorige week moest WDS 2 winnen van Roodenburg 3 om nog een kans te maken op de volgende bekerronde. In wederom een gewijzigde samenstelling moest WDS deze klus zien te klaren. De eerste tegenslag kreeg WDS 2 al te verwerken voor de wedstrijd begon, trainer Jan Dirk informeerde de spelersgroep om 3:00 in de nacht over een opgelopen neuswond. Gelukkig was Sven nog wakker en kon die Jan Dirk nog van advies voorzien om fit aan de aftrap te verschijnen.

  WDS begon met een verrassende opstelling aan de wedstrijd. Zoals te zien stond technicus Kon nu geen linksback, maar linksbuiten, stonden de backs van WDS 1 ineens bij WDS 2 op de flanken en had Sven zijn vertrouwde nummer 10 positie ingewisseld voor een plek rechtsvoorin.

  Roodenburg liet in het begin van de wedstrijd meteen zien dat het niet wilde voetballen en de wedstrijd vooral fysiek aan wilde gaan. Ondanks het gebrek aan lengte in het team van de blauwzwarten maakte de omvang het toch geduchte tegenstanders om een fysieke strijd mee te voeren. Toch wist WDS dit vaak te omzeilen door prima positiespel, maar tot echte kansen leidde dit nog niet. Ook toen Roodenburg met 10 man verder moest na een gele kaart kon WDS nog weinig potten breken. Uiteraard was het aan de andere kant dan wel na een keer raak. Na wat gerommel kreeg de spits van Roodenburg de bal voor de voeten en werkte deze over de voor zijn doel staande Lars heen, 0-1. Het doelpunt rook wel naar buitenspel maar Dylan liet het doorgaan. Na de 0-1 ging WDS op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan wat speldenprikjes kwam het niet en zo gingen de manschappen van Jan Dirk met een achterstand aan de thee.

  Na rust kwamen Anton en Luke binnen de lijnen voor Steven en Kon. WDS was na rust wat slordiger en zo kon Roodenburg steeds gevaarlijker worden voor het doel van Lars. WDS kwam dan ook al snel op een 2-0 achterstand. Na balverlies op het middenveld werd de spits weg gestoken en deze faalde oog in oog met Lars niet. Ook hier had de vlag van Dylan best omhoog gekund, maar Dylan was waarschijnlijk nog aan het nagenieten van John West en consorten. WDS moest nu komen en leek al snel tot scoren te komen via een vrije trap, echter stond er nog een verdediger op de doellijn die Mike van het scoren af wist te houden. Ook Luke kreeg nog een enorme kans toen hij de keeper wist te omspelen. Deze koos echter eieren voor zijn geld en haalde Luke neer wat alleen een vrije trap opleverde en verder geen kaart, waar rood toch op zijn plek was geweest. Verder was het vooral panna festival aan WDS zijde. De ene na de andere speler van Roodenburg werd door zijn stokken gespeeld, maar resultaat in de vorm van goals leverde dit helaas niet op. Vlak voor het einde leek Mike nog zijn goaltje mee te pikken, maar hij mikte iets te hoog.

  Zodoende verloor WDS voor de 2e keer op rij en is een ding zeker: WDS 2 wint niet de beker.

  Volgende week start voor WDS de competitie tegen een bekende. Uit bij Bodegraven 2 wordt er om 14:30 afgetrapt voor het nieuwe seizoen.