• WDS 2 start het seizoen met drie punten

  23 sep 2019
 • Opstelling: Lars, Anton (Stijn), Lukas, Rick, Steven, Job, Mike, Jouher (Sven), Luke, Elwin (Miguel), Kon (Jesse).
  Wissels: Sven, Migi, Jesse
  Trainer: Jan Dirk
  Leider: Jelle
  Vlagger: Harry

  Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd voor WDS 2 op het programma. Hierin was Bodegraven 2 de tegenstander, een ploeg die WDS 2 al een paar jaar tegenkomt. Twee dingen vielen erg op: ten eerste was de hond (Baco) van Bodegraven 2 zo’n halve meter gekrompen en ten tweede was de scheidsrechter gewoon een van de wisselspelers. Daarnaast stond alweer de 4e vlagger in vier wedstrijden aan de zijlijn. Na Gert, Jona en Dylan was nu Harry bereid gevonden om de vlag te hanteren.
  Ondanks deze opmerkelijke gebeurtenissen kon er wel gewoon worden afgetrapt om 14:30.

  WDS begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op 0-1 voorsprong. Steven schoot een vrije trap richting de koppers die klaar stonden in de zestien, waarna bliksemafleider Edwin van der Sticht op het laatst zijn hoofd introk en de bal er dus in één keer invloog! Na deze goal oogde het allemaal wat slapjes aan de kant van WDS en maakte Bodegraven op de counter 1-1, 2-1 en 3-1. Gelukkig waren de counters van Bodegraven op en maakte Steven van afstand de aansluitingstreffer, 3-2. Hierna werd de scheidsrechter getipt dat hij kom affluiten voor rust en dat is best handig als je zelf geen tijd bij je hebt...

  De achterstand was nipt en de spelers van WDS begonnen met goede moed aan de tweede helft. Helaas voor WDS waren de counters van Bodegraven nog niet helemaal op en kreeg de spits ook een beetje hulp van de gebroeders Voskuil, 4-2. Hierna voerden Jan Dirk wat wissels uit en kwamen Elwin en Jouher weer terug het veld in. Onder andere aanvoerder Lukas werd op eigen initiatief gewisseld. 'Het kanon' zag als een waar aanvoerder dat het misschien beter zou gaan zonder hem (met succes). Na de wissels kon Bodegraven het allemaal wat slechter bijlopen en toen ging het plots hard. De 4-3 was een assist van Miguel op Elwin, die de bal goed binnenschoot. De 4-4 was een strakke voorzet van Jesse die werd binnengeschoten door Rick. Hierna gaf Jesse ook nog een assist op Elwin en stond het plots 4-5. Vervolgens leek WDS ook nog op 4-6 te komen, maar Sven miste voor open doel. Jesse was hierdoor lichtelijk gefrustreerd, dat hij de bal die nog binnen bleef in het doeltje naast de goal poeierde, maar die goal werd niet goedgekeurd door de scheidsrechter. Uiteindelijk kwam de 4-6 nog wel op het wedstrijdformulier, omdat een speler van Bodegraven ook nog graag wou scoren, maar dit wel in zijn eigen goal deed..

  WDS 2 is dus goed begonnen! Volgende week speelt WDS 2 om 12:00 thuis en dan staat Oudewater op het menu