• WDS 2 overtuigend langs koploper Jodan Boys 4

  17 mrt 2022
 • Zaterdag nam WDS 2 het op tegen koploper Jodan Boys 4. Vooraf werd een spannende strijd verwacht gezien in de heenwedstrijd beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren. Ten opzicht van vorige week waren er wederom wat wijzigingen in de selectie van WDS 2.
  Rick van Vliet was geen zekerheidje waardoor Mitchell de Koning zijn debuut maakte bij WDS 2. Verder was Stijn weer teruggekeerd van vakantie en keerde Jeffrey en Joost terug van een blessure. De basiself werd, mede doordat Job en Elian te laat waren, als volgt gevormd:
  Bas mocht het doel weer verdedigen met voor hem een defensie die bestond uit Lukas, Mitchell, Martijn en Stijn. Doordat Rick niet fit genoeg was om te starten droeg Lukas weer eens de aanvoerdersband. Op het middenveld was plek voor Joost, Milan en Sven. Laatstgenoemde raakte echter geblesseerd in de warming up en zodoende nam Miguel zijn plek in. De posities voorin werden ingevuld door Mike, Jeffrey en Stuc.

  WDS begon voortvarend aan de wedstrijd en wist Jodan Boys al direct onder druk te zetten. Dit resulteerde in de 2e minuut al in een doelpunt. Onder druk speelde de laatste man van Jodan Boys de bal terug op de keeper, maar hij had niet gezien dat Mike dit zag aankomen. Hierdoor kon Mike met zijn eerste balcontact van de wedstrijd gelijk aantekenen voor de 1-0. Dit gaf WDS vertrouwen, maar mede door het veld volgde er een paar rommelige minuten. In de 18e minuut verdubbelde Jeffrey de voorsprong nadat een lange bal van achteruit niet lekker werd ingeschat door de Goudse defensie en Jeffrey 1 op 1 met de keeper geen fout maakte. Hierna leek WDS er nog een schepje bovenop te doen. In een tijdsbestek van 1 minuut miste Stuc voor open doel en raakte beide gebroeders Ruizendaal de paal. Pas in de 38e minuut verscheen de 3-0 op het scoreboard toen Joost in twee instanties de bal binnen volleerde en daarmee ook de ruststand bepaalde.

  Na de rust viel Rick in voor Joost en leek WDS verder te gaan waar het gestopt was. 5 minuten na rust werd Jeffrey weggestuurd en wist die de keeper te omspelen. Vanuit een lastige hoek kreeg die de bal helaas niet in het doel maar trof die de paal. Niet veel later werden de laatkomers Job en Elian ingebracht voor Stijn en Jeffrey en al snel betaalde dit zich uit. Miguel zette Elian met een puike steekpass voor de keeper en Elian zijn killerinstinct liet hem niet in de steek. Hierna deed WDS het wat rustiger aan en was het plots Jodan Boys die een goal. Na de 4-1 zette Jodan Boys iets aan maar mede door goed werk van Bas resulteerde dit niet in meer tegengoals. Het slotakkoord was voor Stuc die na goed storen de bal meekreeg en niet faalde oog in oog met de keeper. Hiermee zette die de eindstand op het bord en kon WDS 2 weer eens 3 punten bijschrijven.

  Met nog 7 wedstrijden te gaan bezet WDS 2 nu een gedeelde 1e plek, echter wel met 4 wedstrijden meer gespeeld. Komende week neemt WDS 2 het op tegen NSV 2, een tegenstander tegen wie WDS nog wat goed te maken heeft.

  WDS 2 overtuigend langs koploper Jodan Boys 4 1