• WDS 2 onderuit tegen Woerden 2

  14 okt 2019
 • Opstelling: Jos (Lars), Jelle, Martijn, Lukas, Kon (Anton), Job (Stijn), Elian, Sven, Jesse, Ben, Luke
  Wissels: Anton, Stijn, Lars
  Trainer: Jan Dirk
  Leider: Gert
  Vlagger: Jona

  Na 2 overwinningen op rij wachtte afgelopen zaterdag het altijd lastige Woerden 2. WDS 2 begon in een sterke formatie, mede door de terugkomst van Martijn en felle Jelle. Daarnaast stond Lukas in de basis, ondanks zijn afwezigheid op de training i.v.m. de afsluiting van de kinderboekenweek. Opvallende klant aan de kant van Woerden was Olaf, wie begin dit seizoen nog bij de WDS selectie zat maar toch besloot terug te keren naar het gezellige SC Woerden.

  Vanaf minuut 1 was WDS de betere partij en na een paar minuten resulteerde dit in een 1 0p 1 voor Luke. Helaas stuitte hij op de keeper, maar de toon was gezet. WDS had de wedstrijd onder controle, gaf niks weg maar scoorde zelf ook niet ondanks een aantal kansjes. Uiteraard vliegt die er dan aan de andere kant wel in. Na een klein half uur kwam Woerden op voorsprong, Kon werd voorbij gespeeld aan de rechterkant en vanuit een moeilijke hoek wist de rechtsbuiten van Woerden Jos in de korte hoek te verassen. Na de 1-0 kwam WDS al snel op gelijke hoogte. Op de rand van de 16 verdiende Ben een vrije trap welk op heerlijke wijze werd benut door Sven, 1-1.

  WDS ging hierna op zoek naar de voorsprong, maar helaas viel de goal weer aan de andere kant. Woerden kwam na een scrimmage door op de linkerkant. De speler van Woerden stond duidelijke buitenspel, waar ook voor werd gevlagd door regenboogvlagger Jona. De scheids negeerde dit signaal en de speler mocht door. Deze liep de bal over de achterlijn, maar wist hem van daarachter nog wel via Elian in het doel te krijgen. Tot een ieder zijn verbazing keurde de scheids de goal goed en stond WDS weer op achterstand.
  Niet veel later viel ook nog de 3-1 uit een counter waardoor WDS een flinke achterstand had opgelopen zonder veel weg te geven. Nog net voor rust kwam WDS terug in de wedstrijd door Jesse. Met een hard schot wist hij de bal tegen de touwen te werken en de ruststand op 3-2 te bepalen.

  Na rust was WDS heer en meester op het veld. Woerden kon niks inbrengen en alleen maar tegenhouden. Ondanks dat WDS kans op kans creƫerde ging de bal er maar niet in. Jesse wist hem voor open doel niet erin te krijgen, Luke stuitte op de keeper en Sven raakte nog een keer de lat, maar de bal mocht er niet in. Ook een slotoffensief met Martijn in de spits mocht niet baten wat zorgde voor de eerste nederlaag dit seizoen.

  Komend weekend is WDS 2 vrij, op 26 oktober wacht de thuiswedstrijd tegen Rohda 2.