• WDS 2 met 10 man langs Sportlust 4

  7 feb 2022
 • Afgelopen zaterdag vervolgde WDS 2 de competitie met een wedstrijd tegen Sportlust 4. Zoals gewoonlijk ging het selectie proces weer niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk stond er op papier een degelijk elftal aan de aftrap. Dit alles gebeurde zonder trainer Jan Dirk die zijn huis niet uit mocht en de honneurs werden hierdoor waargenomen door Rob. Verder was ook trouwe vlagger Johan afwezig en hij werd vervangen door Evert.

  Het was een vroegertje voor de mannen in het wit-zwart gezien om 11:00 al werd afgetrapt op Sportpark Cromwijk. Dit was ook goed te zien en de eerste 15 minuten waren niet om over naar huis te schrijven. Hierna pakte WDS het iets beter op en doordat Sportlust het WDS ook niet al te lastig maakte kwam WDS beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een paar kansen waarvan de grootste voor Thomas was, maar hij zag zijn kopbal op de paal belanden. Na een half uur kreeg WDS een kleine tegenvaller te verwerken. Rick (van Vliet) nam een bal ongelukkig aan en zag een speler van Sportlust ermee vandoor gaan. Een ongelukkige aanraking zorgde ervoor dat de doorgebroken speler ten val kwam en Rick het veld moest verlaten. Klote voor de wedstrijd, goed voor de schenkpot.
  Gelukkig had WDS ook met 10 man een overwicht en kreeg het nog twee grote kansen op de 0-1. Eric kopte de bal ook op de paal en Elwin kreeg de bal in kansrijke positie ook niet langs de keeper. Dit alles maakte dat de brilstand nog op het scorebord stond toen de mannen aan de thee gingen. De rust was overigens ook positief voor de schenkpot doordat Thomas een nummer 2 niet meer kon binnenhouden.

  Na rust werden Mathijs, Milan en Tom ingebracht voor Elwin, Eric en Mike. Dit betaalde zich al snel uit toen Joost met een dieptebal Mathijs bereikte en Mathijs dit eigenhandig omzette in een goal. Na de 0-1 kwam WDS beter in de wedstrijd en werd het steeds gevaarlijker. Dit resulteerde dan ook in de 0-2. Wederom was Mathijs het eindstation en weer kon Joost een assist achter zijn naam schrijven. WDS leek de punten in de tas te hebben, maar niets was minder waar. 1 minuut na de 0-2 kwam Sportlust terug in de wedstrijd nadat een corner niet geheel lekker werd ingeschat door de WDS defensie. Nog geen 5 minuten later was daar ook de 2-2 in een vrijwel identieke situatie en moest WDS nog aan de bak om 3 punten mee te nemen. Om dit te bewerkstelligen werden Elwin, Eric en Mike weer binnen de lijnen gebracht. Laatstgenoemde wist direct de bal te winnen op het middenveld en Tom te bereiken. Die wist op zijn beurt Elwin oog in oog met de keeper te zetten en ditmaal kreeg Elwin de bal wel tegen de touwen te krijgen. Na de 2-3 moest WDS de voorsprong nog zien te verdedigen en zag het bijna nog een tegengoal toen Bas een penal tegen leek te veroorzaken. Gelukkig was Evert scherp en zag die de aanvaller van Sportlust buitenspel staan. Hierna was het gedaan en kon WDS weer eens 3 punten bijschrijven.

  Volgende week speelt WDS thuis tegen VEP. Ditmaal weer op het vertrouwde tijdstip van 12:00.