• WDS 2 lijdt onnodig puntverlies

  10 feb 2020
 • Opstelling: Jos, Anton, Martijn, Lukas, Kon, Elian, Stijn, Job, Ben, Jona, Luke
  Wissel: Tom, Jesse
  Trainer: Jan Dirk
  Leider: Gert
  Vlaggers: Johan

  Zaterdag mocht WDS 2 na twee vrije weekenden weer het veld op. Ditmaal was Jodan Boys de gastheer van de mannen van Jan Dirk.
  Tom Wils keerde weer terug in de selectie, maar moest nog wel genoegen nemen met een plek op de bank. Verder keerde Jos terug onder de lat en mocht Sven meedoen bij het hoogste elftal en nam Job zijn plek over.

  Ondanks een slechte warming up begon WDS goed aan de wedstrijd. Na 3 minuten was de eerste mogelijkheid al daar. Luke ging 1 op 1 met de keeper en legde de bal vervolgens breed op Ben. Die had hier helaas niet meer op gerekend waardoor deze mogelijkheid geen goal opleverde. De tegenaanval van Jodan Boys was een peer naar voren die verkeerd werd ingeschat door de verdediging van WDS. De aanvaller van Jodan Boys nam vervolgens de bal (overduidelijk) met de hand mee en kon zo op het doel af. De scheids 'kon het niet zien' en floot daarom niet af. De spits van Jodan Boys omspeelde vervolgens met veel geluk Jos en kon zo de 1-0 binnen tikken. Bij deze actie raakte Kon geblesseerd door toedoen van Jos en moest vervangen worden voor Tom.

  Na de 1-0 was het van WDS kant even minder, maar Jodan Boys kon niet veel meer dan de bal op goed geluk naar voren schieten. WDS kreeg nog wat kleine kansen door afstandschoten van Anton en Elian en een vrije trap van Jona belandde in de muur. Ondanks dat Jodan Boys niks had in te brengen kwam het toch op 2-0. Een corner werd niet lekker verwerkt waardoor die weer opgevangen werd door een tegenstander. Die mocht vervolgens in alle rust de bal voorgeven en doordat de WDS defensie zich liet verassen kon een speler van Jodan Boys binnentikken. Na de 2-0 werd WDS betere en 10 minuten later profiteerde Luke van een fout in de verdediging van Jodan Boys. Een te korte kopbal kon die makkelijk onderscheppen en faalde vervolgens oog in oog met de keeper niet. Niet veel later had Luke ook de gelijkmaker op de schoen, maar zijn inzet ging net naast de paal waardoor er met een achterstand gerust werd.

  Na rust verving Jesse Ben en dat betaalde zich direct uit. Jesse kwam er op rechts doorheen, en met een harde lage voorzet bereikte die Luke die de gelijkmaker binnen tikte. Hierna rook WDS bloed en ging het door voor de 3-2. Jodan Boys kon niks anders dan tegenhouden, en WDS zette de gastheren vol onder druk. Dit leidde tot onder andere een kans voor Jesse die zijn inzet naast zag gaan. Toch was het Jodan Boys die voorkwam. Balverlies op het middenveld leidde tot weer een peer naar voren die precies goed viel voor de aanval van Jodan Boys. Door een wat slecht gepositioneerde verdediging stond een speler van Jodan Boys oog in oog met Jos en lepelde de bal over hem heen in het doel.

  Ondanks weer een achterstand bleef WDS doorgaan en kreeg het niet veel later een penal doordat Jesse werd gevloerd in de 16. Hier kon de scheids niet omheen en moest de penal geven. Na wat discussie nam Jona de penal, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper. In de tegenaanval (weer een peer naar voren) kreeg Jodan Boys een corner die weer niet goed werd weggewerkt door WDS. Een afstandschot werd vervolgens met wat moeite gered door Jos, maar een Jodan Boys speler was op de 5 meter blijven staan en kon de bal nog in het doel schieten. Echter, stond de beste man ongeveer 3 meter buitenspel en daar werd ook voor gevlagd. De scheidsrechter, die de hele wedstrijd niks zag, zag nu wel dat het geen buitenspel was. Een bijzondere situatie, maar WDS stond weer 2 goals achter.

  De moed werd niet opgegeven en 2 minuten na de 4-2 maakte Tom de 4-3. Een voorzet werd kon die vrij binnenkoppen, in eerste instantie nog tegen de keeper, maar daarna viel de bal weer voor zijn voeten en kon die alsnog scoren. Hierna bleef WDS het proberen, maar tot echte kansen kwamen de mannen van Jan Dirk niet meer. Hierdoor verloor het van Jodan Boys, die zonder echte kansen te creƫren toch 4x wist te scoren.

  Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Oudewater om 12:00 op Sportpark Wierickeweide. Goals zijn in ieder geval gegarandeerd!