• WDS 2 legt Siveo 2 over de knie

  7 okt 2019
 • Opstelling: Jos, Steven, Job, Emiel, Michael, Mark Venhuis, Elian, Sven, Luke, Kon, Jesse.
  Wissels: Anton, Lukas, Ben, Ramon
  Trainer: Jan Dirk
  Leider: Jelle/Gert
  Vlagger: Johan

  Na de overwinning op Bodegraven en een welverdiend weekje rust stonden de manschappen van Jan Dirk afgelopen zaterdag weer op het veld. Siveo 2, een geduchte tegenstander waar trainer Jan Dirk de afgelopen 5 jaar alleen maar van had verloren, kwam op bezoek. Vooraf was het weer zoeken naar de juiste selectie. Met Mark en Mike werden versterkingen uit het 4e gehaald en met Ramon, een oud gediende, een versterking uit het 3e.

  WDS 2 begon in een opstelling die aan de zijlijn werd bestempeld als fantasieopstelling. Kon maakte de technisch onderlegde voorhoede compleet en achterin stonden eigenlijk alleen, van nature, middenvelders opgesteld.

  WDS begon goed aan de wedstrijd en kwam na een klein kwartier op voorsprong. Luke wist rond de middenlijn de bal te ontfutselen en ging daarna in zn eentje op het doel af. Oog in oog met de keeper faalde hij niet en wipte de bal over de keeper het doel in. Hierna kreeg WDS een legio aan kansen maar wist het de bal er, soms op wonderbaarlijke wijze, niet in te krijgen. Aan de ander kant kwam WDS goed weg nadat Elian op het laatste moment de bal van de lijn wist te halen. Vlak voor rust moest Jesse de 2-0 maken na een wereldbal van de energieke Kon, maar hij wist de bal niet binnen te werken. Kort hierna vond Hans Steenbergen het tijd voor de thee.

  In de rust werden de nodige wijzigingen doorgevoerd. Mark en Mike gingen weer naar hun eigen team, wat zorgde voor de entree van Anton en Lukas. Daarnaast werd de energieke Kon vervangen voor Ramon in de spits. Ook de tweede helft was voor WDS, maar tot het afmaken van kansen kwam het niet. Toen WDS de grip dacht kwijt te raken werd Ben ingebracht voor Sven, en nog geen 5 minuten later was het raak. Luke brak wederom door, maar schoot de bal onderkant lat uit het doel. De bal belandde via de lat bij Ramon die het overzicht hield en zo Ben in staat stelde voor de 2-0 aan te tekenen. Niet veel later was het Ramon zelf die voor de 3-0 zorgde. Nadat die diep werd gestuurd, stuurde Ramon op zijn beurt de volledige verdediging en de keeper het bos in en maakte zo de 3-0.

  WDS 2 kwam hierna niet meer in de problemen en zo wist Jan Dirk eindelijk eens te winnen van Siveo. Volgende week wacht WDS 2 wederom een pittige klus. Dan wacht Woerden om 12:15 op de komst van WDS.