• WDS 2 klimt naar de 2e plek

  20 jan 2020
 • Opstelling: Dylan, Jelle, Martijn, Lukas, Steven, Elian, Stijn, Sven, Kon, Stuc, Luke
  Wissel: Job, Jesse, Jonathan
  Trainer: Jan Dirk
  Leider: Gert
  Vlaggers: Johan

  Afgelopen zaterdag hervatte WDS 2 de competitie met een wedstrijd tegen CVC 2. Met de gasten had WDS nog een appeltje te schillen gezien de eerdere ontmoeting met 4-3 verloren ging. Mede dankzij de winterstop beschikte trainer Jan Dirk over een fitte selectie wat zorgde voor een aantal afvallers vooraf en wat wijzigingen in de opstelling. Jelle nam de rechtsbackpositie over van Anton, Dylan mocht dit keer het doel verdedigen, Stuc keerde terug na een lange schorsing en Kon kreeg de voorkeur boven Jesse.

  Om klokslag 12:00 floot leidsman Angelo Hogendoorn voor het begin van de wedstrijd. De eerste 20 minuten gingen gelijk op. WDS had meer de bal maar wist niet tot echte kansen te komen. Aan de andere kant gooide CVC het vooral op de lange bal en werd daar een keer gevaarlijk mee. Gelukkig kwam WDS hier goed weg doordat de op het oog grote kans vakkundig om zeep werd geholpen. Na een minuut of 2o was het WDS dat op voorsprong kwam. Een vrije trap op een mooie plek betekende dat Steven zijn specialisme weer kon uitvoeren. Met een hard schot wist hij het de keeper moeilijk te maken en die stompte de bal richting de zijkant. Daar stond Luke goed gepositioneerd en met een goede voorzet wist hij Stuc te bereiken die de bal alleen nog maar in hoefde te tikken.

  WDS ging hierna door en kreeg niet veel later een penalty. Luke werd na een goede actie naar de grond gewerkt en scheidsrechter Hogendoorn kon niks anders dan de bal op de stip leggen. Zekerheidje Sven ging achter de bal staan en maakte zijn naam waar, waardoor WDS met rust op een comfortabele 2-0 voorsprong stond. Beide goals zijn onderaan het bericht terug te kijken.

  Na rust werd al snel duidelijk dat CVC het uit een ander vaatje ging tappen. Wat positiewijzigingen zorgden ervoor dat CVC het initiatief had en het kreeg ook direct 2 goede kansen op een goal. Met wat geluk bleef de aansluitingstreffer nog even uit, maar dit duurde niet lang. Een lange bal werd door de verdediging van WDS niet lekker verwerkt wat zorgde dat Steven een overtreding moest begaan. Waar werd beweerd dat dit buiten de 16 meter was, zag de scheids dit anders en legde de bal op de stip. Ook CVC faalde niet van 11 meter en zo kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. CVC ging op zoek naar de gelijkmaker, maar WDS had het na de goal beter staan en gaf zo weinig meer weg.

  Aan de andere kant was Luke al een paar keer gevaarlijk met zijn snelheid en hier kwam ook de 3-1 uit. Luke werd wederom diep gestuurd en leek het eerst af te leggen tegen een verdediger. Luke won echter de bal weer terug en gaf vervolgens de bal aan Sven die vanaf 5 meter keurig binnenschoot. Niet veel later was het de ingevallen Jesse die zorgde voor de beslissing. Na een goede actie schoot die de bal met mach 6 tegen de touwen. Deze goal was tekenend voor Jesse zijn levensmotto; 'Hij hoeft niet goed te zijn, als die maar hard is.'

  Met de 4-1 was het verzet van CVC gebroken en werden de gasten wat gefrustreerd. Dit resulteerde eerder al tot wat flinke overtredingen en gezeur aan de kant van CVC. Leidsman Hogendoorn en gaf hierop terecht een aantal standjes en uiteindelijk ook een kaart. Met een man meer kon WDS de wedstrijd beter controleren en wist het af en toe nog eruit te komen met de teruggekeerde Jona. Dit leidde niet meer tot goals en 10 minuten voor tijd besloot de scheids om er maar mee te stoppen gezien CVC meer aan UFC leek te doen dan aan echt voetbal. Hiermee kon WDS 2 drie punten bijschrijven en steeg het naar plek 2 in de competitie.

  Voor WDS staat op 8 februari de volgende wedstrijd op het programma. Uit bij Jodan Boys zullen de mannen van Jan Dirk de stijgende lijn proberen voort te zetten.