• WDS 2 in doelpuntrijk duel onderuit tegen Lugdunum

  9 sep 2019
 • WDS 2 - Lugdunum 2

  WDS 2: Jos (GK), Anton, Rick, Martijn, Kon, Elian, Lukas (C), Sven, Luke, Ben, Jesse
  Wissels: Stijn, Elwin, Gert, Job
  Trainer: Jan Dirk
  Vlagger: Jonathan

  Na de overwinning van vorige week stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Lugdunum 2 op het programma. In een gewijzigde opstelling begon WDS goed aan de wedstrijd en creƫerde het een aantal kansen voor de openingstreffer. Het duurde niet lang voor deze dan ook viel. Na een goede individuele actie van Jesse trok hij de bal hard voor. De verdediging van Lugdunum had dit duidelijk niet verwacht en werkte de bal zelf tegen de touwen. Na de 1-0 ging WDS op jacht naar de 2-0 en was het meerdere malen heel dichtbij. Martijn kopte op de lat en wist vanaf een meter net niet binnen te tikken. WDS raakte in deze fase Rick kwijt in het centrum door een blessure wat zorgde voor de entree van Job. Lugdunum had niks te vertellen en kon niks anders dan tegenhouden. Toch wisten ze tot scoren te komen. Martijn schatte een bal ietwat verkeerd in wat zorgde voor een 1-op-1 voor Lugdunum. Deze werd vakkundig over Jos heen gestift en zo stond de gelijkmaker op het scorebord.

  Na de 1-1 was WDS een beetje ontregeld wat zorgde voor een sterkere fase van Lugdunum. Deze wisten hier direct gebruik van te maken, want niet veel later was het 2-1 door wederom een stift van buiten de 16. WDS moest weer komen en kreeg hier hulp van de defensie van Lugdunum. De rechtsback schoot de bal tegen de eigen arm aan waardoor de bal op de stip belandde. 'Zekerheidje' Sven ging achter de bal staan en faalde niet wat zorgde dat de stand weer gelijk was. Het leek erop dat er ook met deze stand gerust zou worden, echter werd een moment van onoplettendheid van de WDS defensie net voor rust genadeloos afgestraft. Daarnaast raakte WDS ook net voor rust keeper Jos kwijt die na een harde botsing niet meer verder kon.

  Na rust stond Anton op doel en voerde Dirk de nodige wijzigingen door. Onder andere Edwin van der Stigt (de nieuwe alias van Elwin) kwam binnen de lijnen voor de geblesseerde Jesse en Stijn verving Anton op de rechtsbackpositie. De vele wijzigingen zorgde ervoor dat WDS moeite had om in het spel van de eerste helft te komen en zo keek het al snel tegen een 2-4 achterstand aan. Martijn wist nog voor de aansluitingstreffer te zorgen met een schot van buiten de 16. Echter kon WDS niet lang hopen op een resultaat gezien Lugdunum er zelf ook snel weer 2 in had liggen. Het slotakkoord was wel van WDS. Edwin werd diep gestuurd en behield het overzicht. De bal belandde zo bij de uitstekend spelende Ben, die de bal overtuigend binnenschoot en de eindstand op 4-6 bepaalde.

  Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Roodenburg. WDS moet winnen om nog uitzicht te houden op de volgende ronde in de beker. Ditmaal wordt er vertrouwd om 12:00 afgetrapt.