• WDS 2 geeft wedstrijd in 10 minuten uit handen

  7 nov 2019
 • Opstelling: Dylan, Anton, Steven, Lukas, Rik van Eijk, Job, Stijn, Elian, Jesse, Kon, Ben
  Wissel: Sven, Nicky de Jong, Jos, Luke
  Trainer: Jan Dirk
  Leider: Lars
  Vlaggers: Jos, Kon, Rik

  Na 2 nederlagen op rij moesten er weer eens drie punten worden gepakt. Op bezoek bij CVC kregen de manschappen van Jan Dirk hier de gelegenheid voor.

  Zoals vaker bij een wedstrijd van WDS 2 gebeurde er voor de wedstrijd begon weer wat bijzonders. Kapitein Lukas was zijn tas vergeten mee te nemen, voor de schenkpot niet onaardig, maar ideaal is anders. Lars moest de tas uiteindelijk in Reeuwijk brengen zodat Lukas met de juiste spullen het veld op kon. Verder raakte Sven voor de wedstrijd geblesseerd af waardoor Stijn in de basis startte. Rik van Eijk stond voor de tweede week op rij linksback in de basis.

  WDS creƫerde in het eerste bedrijf weinig tot geen kansen en kreeg er wel een aantal grote tegen. Een daarvan was omhaal van een speler van CVC, maar die raakt Rik van Eijk zijn hoofd i.p.v. de bal. Uiteindelijk kreeg WDS hem ook tegen na een voorzet die werd binnen gekopt tussen 2 man van WDS in. Niet veel later kreeg CVC een gele kart wegens het uitschelden van de scheids (zelfs nog nadat hij hier 10 seconden voor nog een waarschuwing had gekregen dat die bij herhaling geel kreeg). Stupid boy.
  Dit zorgde dat WDS tot een aantal kleine kansen kwam. Nota bene Anton kwam met het eerste wapenfeit maar schoot voorlangs. Verder was aan Job te zien dat het een broertje van Lukas (het kanon) is, een slap schot van zijn voet vormde geen bedreiging voor de CVC defensie.

  Na rust moest WDS de achterstand zien om te buigen. Helaas was het juist CVC die al snel na rust de 2-0 maakte en een paar minuten later ook direct de 3-0 binnenschoot. Met deze stand kreeg CVC ook nog een makkelijke penalty, maar door hoogmoedigheid werd deze niet benut. WDS deed hierna wat terug. Met een mooie solo was Jesse iedereen te slim af en vanuit een moeilijke hoek schoot die de bal keurig langs de keepers. WDS kreeg weer een beetje hoop, maar dit was helaas van korte duur. Vrijwel direct na de goal scoorde CVC de 4-1. WDS moest hierna met tien man verder doordat Rik wegens praten geel kreeg. Toch gaf WDS niet op. Nadat Luke diep werd gestuurd legde hij de bal collegiaal af op Nicky die de bal na wat gerommel binnenschoot. Niet veel later kreeg WDS een penalty. Luke werd onderuit gehaald in de 16 en gaf hiermee Sven de kans om vanaf 11 meter de aansluitingstreffer binnen te schieten. Sven bleek wederom een zekerheidje en zo was de spanning weer terug. Ondanks een haperend slotoffensief, waarin ook Anton nog geel kreeg voor praten, kon WDS geen goal meer maken wat zorgde voor de derde nederlaag op rij.

  PS: Bennie heeft in de wedstrijd zijn hand gebroken. Waar op het eerste oog weinig aan de hand leek, bleek niks minder waar en zal Ben een aantal weken uitgeschakeld zijn.

  Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys. Om 12:00 kunnen de mannen van Jan Dirk zich revancheren op Sportpark Wierickeweide. Hopelijk met minder gepraat.