• WDS 2 doorbreekt negatieve reeks

  12 nov 2019
 • Opstelling: Dylan, Steven, Mitchell, Lukas, Kon, Job, Stijn, Elian, Jesse, Nicky, Luke
  Wissel: Anton, Michael
  Trainer: Jan Dirk
  Leider: Gert en Ben
  Vlaggers: Johan

  Voor WDS 2 stond zaterdag de wedstrijd tegen Jodan Boys op het programma. De kampioen van vorig jaar moest verslagen worden om de negatieve reeks te doorbreken, al met al een pittige klus.

  Uiteraard waren er voorafgaand aan de wedstrijd weer wat bijzonderheden. Allereerst had Jan Dirk een inventieve manier van spelers selecteren gevonden, tot ongenoegen van Sven en Elian. Verder was de nieuwe box alweer kwijt en kon er vooraf niet genoten worden van opbeurende muziek.

  Ook deze week was het weer zoeken naar spelers. Ditmaal werd weer bij de JO19  om versterking gevraagd en in de vorm van Mitchell en Nicky werd hier invulling aan gegeven. Verder bestond de basis uit de gebruikelijke namen, alleen Kon was weer een paar linies naar achter geschoven en Mitchell nam de plek centraal in de verdediging over van Picobello B.V. Martijn.

  WDS had goede moed, en dat Jodan Boys zelf pas 5 minuten voor de aftrap aan de warming up begon werkte ook niet in het nadeel van de zwart witten. WDS begon dan ook goed aan de wedstrijd en kreeg wat mogelijkheden op de openingstreffer. Onder ander Luke en Jesse waren dreigend maar tot echte kansen kwam het nog niet. Na een minuut of 20 was het wel raak. Na balverlies voorin zette Jesse goed druk op de tegenstander waardoor die de bal zelf snel weer veroverde. Vervolgens zette hij de weg richting doel in en stond zo oog in oog met de keeper. Als een koele kikker werkte Jesse de bal via de keeper in het doel en zette hij WDS zo op 1-0. Na de 1-0 ging WDS door en voornamelijk Luke werd aan de linkerkant gezocht. Helaas voor hem kwam hij na een duel ongelukkig terecht en moest hij hinkend het veld verlaten met een knieblessure. Tijdens het hinken kwam WDS op 2-0. Weer werd de verdediging van Jodan Boys onder druk gezet en ditmaal was het Nicky die de bal wist te ontfutselen. Na een goede passeerbeweging stond die alleen voor het doel en hij werkte feilloos af voor de verdubbeling van de score.

  WDS had de wedstrijd onder controle en leek ook met deze stand te gaan rusten.

  Toch kreeg het op slag van rust nog een goal tegen door onoplettendheid in de achterhoede. Gelukkig scoorde WDS direct na de aftrap de 3-1. Elian ontving op een meter of 25 van het doel de bal en besloot ineens uit te halen. Via een mooie boog viel de bal in de kruising en zo kwam WDS op schitterde wijze op een 3-1 voorsprong wat ook de ruststand was.

  Na rust was het spelbeeld hetzelfde. WDS had de controle en Jodan Boys liep erachteraan.  Ook in een poging om met 12 man in het veld wat te forceren werd slaagde Jodan Boys niet om iets te creëren. Mede door oplettendheid van Martin had WDS dit snel door en kon de scheids ingrijpen. Ook werd er tijdens de wedstrijd nog een lindemannetje uitgevoerd ondanks dat deze niet bij de selectie zat. In een poging de bal terug het veld in te spelen verloor deze Lindeman even de balans en zorgde zo toch nog voor een leuk aandeel.

  Tot echt grote kansen kwam WDS in het begin van de tweede helft niet. Nicky miste de bal en uit een corner kreeg Jesse de bal vol tegen het gezicht, maar de onbedoelde kopbal ging naast. Verder was Job ziek en moest die eruit. Gelukkig voor WDS had Michael zich in de eerste helft als extra reserve aangeboden. Dit was dan ook hard nodig na het uitvallen van Luke en Job met aanvankelijk maar 1 wissel op de bank. Met Mike in het veld kwam WDS op 4-1. Weer was het Jesse die de verdediging te slim af was en de bal keurig in het hoekje legde. De overwinning leek binnen en zelfs groter uit te pakken. Sven werd 1 op 1 gezet maar zijn inzet raakte de paal. Uit de doeltrap daaruit kreeg Sven de bal zo in zijn voeten en besloot een stiftje te proberen. Dit had de keeper doorzien waardoor ook deze kans om zeep werd geholpen.

  Aan de andere kant was het uit het niets wel raak. Weer zag de defensie er niet goed uit en zo kon Jodan Boys nog op 4-2 komen. Even leek het paniek te worden toen Jodan Boys een penalty kreeg toegekend in de slotfase van de wedstrijd. Anton liep zijn tegenstander in de rug en voor de scheids was dit genoeg voor een penal. In eerste instantie werd de penal goed benut, maar doordat er een speler van Jodan Boys ten tijde van de penal al bijna in het doel stond moest deze over worden genomen. In tweede instantie wist een andere nemer niet te scoren doordat Dylan de inzet wist te keren. Hierna was het direct afgelopen en zo kon WDS de negatieve reeks afsluiten.

  Volgende week wacht voor WDS weer een zware kluif. Op bezoek bij koploper VEP zal er dan gestreden gaan worden om de punten. Daarbij is het ook nog is een vroegertje gezien de wedstijd al om 11:15 aan zal vangen.