• WDS 2 - CVC 3

  8 mrt 2022
 • Na het debacle tegen NSV wilde WDS 2 zich herpakken tegen CVC 3. Een pittige klus, gezien CVC de minste verliespunten in de competitie heeft. Ten opzichte van vorige week waren er wederom wat wijzigingen in de selectie van WDS 2. Gelukkig waren dit keer wel 13 selectiespelers beschikbaar. Max en Jaco keerde terug van WDS 1 en mochten het gaan laten zien bij WDS 2. Verder keerde ook Mike weer terug na een uitstapje naar het eerste en had Martijn tijd vrij kunnen maken om het 2e te versterken. Jelle bewandelde de omgekeerde route ten opzichte van Max, Jaco en Mike en mocht weer eens bij het eerste aansluiten.

  Dit alles zorgde ervoor dat WDS 2 weer in een flink gewijzigde opstelling aan de wedstrijd begon. Bas verdedigde het doel, en voor hem bestond de defensie uit Max, Rick, Job en Lukas. Het middenveld werd gevormd door Mike, Milan en Sven, en de voorste posities werden ingevuld door Elian, Stuc en Jaco. Miguel en Martijn begonnen op de bank.

  De wedstrijd begon rommelig. Over en weer was er veel balverlies en alles ging wat gehaast. Dit zorgde ervoor dat ongeveer 10 minuten lang weinig hoogtepunten te beleven waren. Na 10 minuten kreeg WDS wat meer grip op de wedstrijd en nam het wat meer het initiatief. Toch bleef het moeilijk om tot echte kansen te komen en aan de andere kant was CVC nauwelijks gevaarlijk. Zo hobbelde de wedstrijd een beetje door totdat een snelle combinatie van WDS leidde tot een grote kans voor Stuc, maar zijn inzet kon makkelijk gekeerd worden door de doelman van CVC. Verder waren wat losse flodders van afstand te noteren, maar ook deze zorgde voor weinig gevaar. CVC wachtte rustig af en hoopte op een fout van de WDS defensie, maar tot en met de rust leverde dit weinig op. Hierdoor werd er met de brilstand gerust.

  Na rust werden Miguel en Martijn ingebracht om voorin wat te forceren. Martijn nam de spitspositie in, wat zorgde dat Stuc naar de linkerkant ging en Miguel speelde vanaf 10. Al snel bleek dit wat teweeg te brengen. Miguel wist Martijn in kansrijke positie te brengen met een voorzet, maar deze was helaas net te scherp voor Martijn om binnen te kunnen koppen. Dit gaf de Driebrugse burger moed, alleen dit duurde niet lang. Een lange bal van CVC bereikte via een bijzondere weg de oude spits van de Reeuwijkers en in twee instanties kreeg die de bal tegen de touwen. Een flinke klap voor WDS gezien het hiervoor bijna niks had weggegeven en het de wedstrijd onder controle had. Toch ging het opzoek naar de gelijkmaker en al snel bereikte Max met een lage voorzet Martijn. Helaas liet Martijn zijn motoriek hem even in de steek waardoor hier geen schot en dus geen goal uit kwam. Hierna bleef WDS aandringen maar zodra de 16 meter van de tegenstander bereikt werd bleef het moeilijk te zijn om tot kansen te komen. Ook een half slotoffensief bracht niet het gewenste resultaat waardoor WDS uiteindelijk met 0-1 verloor van CVC.

  Volgende week is het Super Saturday bij WDS en wacht voor WDS 2 wederom een pittige kluif als koploper Jodan Boys 4 op bezoek komt op Wierickeweide. Om 12:00 zal er weer worden afgetrapt door de mannen van Jan Dirk.