• WDS 2 begint het seizoen met een overwinning

  3 sep 2019
 • TAVV 2 - WDS 2

  WDS 2: Lars (GK), Anton, Lukas (C), Jos, Kon, Jouher, Matthijs, Miguel, Luke, Stuc, Ben
  Wissels: Jesse, Stijn, Sven, Elian
  Trainer: Jan Dirk
  Vlagger: Gert

  Na een intensieve voorbereiding was het afgelopen zaterdag tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen voor WDS 2. Uit bij TAVV werd er om 12:15 afgetrapt. Door vakanties en andere omstandigheden miste nog een aantal spelers van de vaste kern van WDS 2, gelukkig werden deze gaten opgevuld door Jos Lodder die net terug was van vakantie en wat nieuwe aanwas vanuit de jeugd.

  Zoals de basisopstelling al laat zien had Jan Dirk meteen een aantal verassingen in petto. Zo stond Anton in de basis en werd Lukas meteen gebombardeerd tot nieuwe aanvoerder. Verder had Jan Dirk de beschikking over Jos en Matthijs, die doorgaans toch hun wedstrijden in het vlaggenschip van WDS voetballen.

  Enfin, WDS begon na een kleine gewenningsperiode goed aan de wedstrijd. Het gaf defensief weinig weg en creëerde voorin een aantal kansjes mede door de snelheid van rapido Luke. Na een klein kwartier kwam WDS op voorsprong. Jouher, de architect op het middenveld, wist met een steekbal Stuc 1 op 1 met de keeper te zetten. Zo’n kans hoef je Stuc niet 2 keer te geven en hij schoot de bal feilloos binnenkant paal in het doel. Na de 0-1 ging WDS direct op jacht naar de 0-2 en was via Miguel dichtbij de verdubbeling van de marge. Echter werd zijn schot gekeerd door de doelman en kon Luke in de rebound ook het net niet doen bollen. In de tegenstoot van TAVV kreeg WDS de gelijkmaker om de oren. Nadat WDS de aanval van TAVV succesvol had afgeslagen, had Kon iets minder mogelijkheden om de bal kwijt te raken dan hij dacht. Zijn terugspeelbal was iets te kort voor Lars en zo kon de rechtsbuiten van de gastheren aantekenen voor de gelijkmaker. Na de gelijkmaker ging WDS op jacht naar de voorsprong welk niet veel later ook op het scorebord stond. Na een mooie aanval was het Jouher die de verdediging te kijk zette met een individuele actie en vervolgens de bal keurig tegen de touwen werkte. TAVV werd eigenlijk alleen gevaarlijk met de counters, gelukkig voor WDS toonde Lars zich een goede sta in de weg met een paar uitstekende ingrepen. Net voor rust leek WDS nog op 1-3 te komen toen Luke 1 op 1 ging, maar helaas ging zijn poging naast het doel.

  De rust gaf Jan Dirk de mogelijkheid tot wat personele wijzigingen. Jesse, Stijn, Sven en Elian kwamen binnen de lijnen in plaats van Luke, Jouher, Ben en Miguel. De personele wijzigingen zorgde voor wat aanpassingen in de opstelling wat effect had op het spel. Tot en met de drinkpauze gebeurde er weinig aan beide kanten. Na de drinkpauze werd er door Dirk weer gewisseld, wat zorgde voor een rentree van de eerder gewisselde vier. Niet veel later betaalde de wissels zich uit. Uit een combinatie kreeg Miguel de bal op zo’n 20 meter van het doel. Met een heerlijke actie kreeg die de bal vrij voor zijn rechter en schoot hem prachtig onderkant lat binnen. Met 1-3 op het scorebord leek WDS op weg naar een ruime overwinning, aangezien het hierna nog een aantal goede kansen op de 1-4 kreeg. Helaas werden deze niet verzilverd en was het aan de andere kant wel raak. Een corner werd niet lekker verwerkt door Lars waardoor de bal voor de voeten van een TAVV’er kwam en deze kon de bal zo binnen werken. Hierna gebeurde er niet veel meer en zo behaalde WDS 2 de eerste overwinning van het seizoen.

  Aanstaande zaterdag komt Lugdunum 2 op bezoek op Sportpark Wierickeweide. Om 14:30 of 15:00 wordt er afgetrapt na de opwarmwedstrijd WDS 1 – Siveo 1.