• WDS 1 zet monsterscore op het bord tegen Ammerstol 1

2 nov 2021
  • Zaterdag speelde WDS 1 in barre omstandigheden tegen Ammerstolse. Op het drassige veld van WDS hanteerde Ammerstolse vanaf het begin van de wedstrijd de lange bal en was het WDS die de overhand had. Dankzij een subliem verdedigende Jos Lodder, die zich overigens goed thuis voelde in de bagger op het veld, kwam WDS geen enkel moment in de problemen en zelf werd WDS meerdere malen gevaarlijk. Het was dat de keeper van Ammerstolse enkele uitstekende reddingen bracht, anders was de wedstrijd al heel snel gespeeld.

Na een half uur spelen was het dan toch raak toen Mathijs de Hoog de doelman wist te verschalken en WDS na een mooie aanval op 1-0 voorsprong zette. 5 minuten voor rust blesseerde de keeper van Ammerstolse zichzelf dusdanig dat hij per brancard van het veld af gedragen moest worden. Een aderlating voor Ammerstolse, gezien ze geen wisselkeeper hadden en een speler de keeperstaken overnam. Voor WDS was dit niet heel ongunstig en een paar minuten na de keeperwissel was het al 2-0 door Eric Cromwijk.

Na rust ging WDS door waar het mee bezig was en creëerde het kansen aan de lopende band. In vijf minuten tijd completeerde Mathijs de Hoog zijn hattrick door er twee doelpunten bij te maken en daarmee WDS op een 4-0 voorsprong te zetten. De spelers van Ammerstolse snakten hierna al naar het eindsignaal, terwijl WDS er nog wel een paar bij wilde maken. Dankzij doelpunten van de ingevallen Luke van der Gun en Jeffrey Ruizendaal liep WDS verder uit naar 6-0 en met nog een kwartier te spelen leek een monsterscore in de maak.

Even leek WDS het erbij te laten, maar enkele minuten voor tijd torende Elwin van der Stigchel bij een corner boven iedereen uit en knikte de 7-0 binnen. Hierna verzorgde Steven Verlaan het slotakkoord. Het kanon van het Westeinde maakte met een  keurige vrije trap 8-0 en zette daarmee de eindstand op het scoreboard.

Aanstaande zaterdag wacht WDS weer een zware uitwedstrijd wanneer het op bezoek gaat bij Floreant, die momenteel een tweede positie op de ranglijst bezet. Om 14:30 zal er afgetrapt worden op het Boskoopse kunstgras.

Speler van het Jaar
    Seizoen 2021-2022
    Leider klassement Ivo Lemkes
    Stand Speler Minuten wedstrijd Minuten seizoen Gele kaarten Goals Assists Cijfer wedstrijd Seizoensgemiddelde