• WDS 1 sluit bekeravontuur af tegen KSD-Marine

22 sep 2021
  • Na de nederlagen tegen Siveo en Excelsior kon het boek over het bekeravontuur van WDS al gesloten worden. Enige wat nog restte was een uitwedstrijd op een sportcomplex dat verdacht veel weg had van het stadion van VVV-Venlo. Desalniettemin waren toch echt de bossen van Scheveningen, waar tussen tegenstander KSD Marine zich vestigde.

Vanaf de aftrap was het al direct duidelijk dat WDS de voetballende ploeg zou zijn in deze wedstrijd en dat KSD Marine het op een fysieke manier wilde gaan aanpakken. WDS creƫerde met Cromwijk, Tuithof en beide de Hoogjes genoeg kansen in het eerste halfuur. Daarentegen was het KSD Marine dat het eerste doelpunt maakte uit een afgeslagen corner. WDS ging door waar het mee bezig was en ging op jacht naar de gelijkmaker. Kort voor rust kwam deze er ook, Mika Tuithof zorgde met een krachtig schot voor de 1-1.

Na rust had WDS het enkele minuten lastig en ging het mee in het fysieke spel van de tegenstander. Dankzij een uitstekende redding van debutant Tim van den Heuvel op een kopbal bleef het gelijk. Exact na een uur spelen was daar dan eindelijk de verlossende goal. Luke van der Gun ronde, na een snel genomen vrije trap van Mika Tuithof, snoeihard af. Geen 5 minuten later was het Mika Tuithof met een indraaiende lage corner welke doelpuntrijk werd verlengd door de verdediger van KSD Marine. De 1-3 stond op het scorebord.

Vervolgens was het wel duidelijk, WDS zou de wedstrijd gaan winnen. Het was eenrichtingsverkeer en wachten op het volgende doelpunt. Deze kwam er ook in de 80ste minuut. Luke van der Gun vond Mika Tuithof en die besloot de actie in te zetten. Nadat hij na 2 verdedigers ook nog de 3e uitkapte kon hij met zijn rechter afronden. In de laatste minuut werd het vijfde doelpunt van WDS gemaakt. Jaco de Hoog scoorde nog na een ongelukkig moment in de verdediging van KSD Marine.

Het bekeravontuur zit erop voor WDS. Aankomende zaterdag start de competitie met een uitwedstrijd tegen Hazerswoudse Boys.