• WDS 1 is uitgevoetbald

    3 jun 2019
  • Afgelopen zaterdag trad ons vlaggenschip aan voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie. Uit bij BSC, wat in de derde klasse speelt, moest er gewonnen worden om naar de volgende ronde te gaan.

    De eerste  helft hadden de spelers van WDS wat last van het warme weer, en wellicht wat zenuwen, wat resulteerde in slordig voetbal en een sterker BSC. Na een kleine 25 minuten kwam BSC ook op voorsprong. Via de rechterkant kwamen ze door de defensie heen en via via belandde de bal in het WDS doel. Na de 1-0 begon WDS iets meer naar voren te spelen wat resulteerde in wat corners en een schotkans voor Hans. Zijn pegel ging helaas buitenkantpaal eruit en in de counter bepaalde BSC de ruststand op 2-0  na ongelukkig uitverdedigen van WDS. Na rust bleek dat de thee WDS goed had gesmaakt en begon het langzaam terug te komen in de wedstrijd.

    Na wat kleine speldenprikjes kwam WDS op 2-1 na een goed verzorgde aanval zoals we die dit seizoen veelal hebben gezien. Elwin werd aan de linkerkant vrijgespeeld en deze legde de bal panklaar op het hoofd van Eric die keurig binnenkopte. Na de 2-1 rook WDS bloed en geïnspireerd door de support op de tribune zette het de BSC defensie onder druk. Dit resulteerde in wat mogelijkheden maar echt grote kansen leverde dit nog niet op. Waar iedereen wachtte op de gelijkmaker, was daar uit het niets de 3-1 van BSC. Uit een goed uitgespeelde counter kwam de rechtsbuiten oog in oog met Jan te staan en schoof de bal strak in de hoek. WDS was toch niet van plan de moed op te geven en probeerde nog wat te forceren. Uiterst ongelukkig was het dan ook dat in de opbouw de scheids in de weg stond en via hem de bal bij de tegenstander belandde. Deze twijfelde geen seconde en wist de bal van een meter of 50 in het doel te krijgen en zo de eindstand op 4-1 te bepalen. Het avontuur in de nacompetitie zit er voor WDS helaas op. Na een goed debuutseizoen van trainer Willem Lok was dit een mooie beloning voor hard werken.

    Volgend jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen!